URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

CONCURS MULTIDISCIPLINAR ,,RITM ȘI GRAȚIE”, SECȚIUNEA ,,CĂLĂTORIND PRINTRE SUNETE”

Sâmbătă, 20 mai 2023, la sala ,,Barbu Știrbei” s-a desfășurat Festivalul-Concurs Național Multidisciplinar ,,Ritm și Grație”, ediția a XII-a, secțiunea interpretare instrumentală ,,Călătorind printre sunete”.

La acest festival au participat în jur de 100 de copii din cinci județe. Tinerii ne-au încântat cu momente deosebite la pian, vioară, chitară, acordeon, clarinet, flaut, xilofon și saxofon.

Juriul a fost unul profesionist și a acordat premii conform prestației muzicale.

Copiii talentați ne-au relatat faptul că n-au emoții și că studiază instrumentele muzicale de mult timp.

,,Se va desfășura faza națională a secțiunii numărul doi, interpretare instrumentală ,,Călătorind printre sunete” din cadrul festivalului-concurs multidisciplinar ,,Ritm și grație”. Este un concurs aflat în calendarul ministerului, în calendarul finanțat și județul nostru se bucură de acest frumos eveniment. Avem invitați copii din mai multe județe ale țării care vor interpreta tot ce au învățat ei la pian, la vioară, la mai multe instrumente. Noi ne bucurăm să oferim acest cadou călărășenilor și îi așteptăm alături de noi. Sper să fie într-un număr cât mai mare pentru că este un eveniment deosebit și chiar trebuie să ne bucurăm de el. Sunt înscriși aproximativ 100 de copii. Cu siguranță sunt foarte bine pregătiți. Sperăm ca și la anul să avem la fel de mulți participanți și să păstrăm tradiția cu acest frumos concurs de interpretare instrumentală care nu este foarte popularizat la noi. Încă nu a devenit o tradiție foarte cunoscută, dar sperăm să devină”, a declarat într-un interviu pentru Canal Sud directorul de la Palatul Copiilor numărul 1 Călărași, Lavinia Vasile.

,,Copiii de la palate și cluburi se vor juriza separat față de cei de la școlile de muzică și licee de artă. Se va juriza în funcție de anul de studiu, de dificultatea piesei, de acuratețea interpretării, de maniera personală în care se cântă piesa respectivă sau piesele dacă sunt mai mici”, a transmis Daniela Tudor, profesor la Palatul Copiilor din Călărași.

,,Este prima dată când sunt în calitate de membru din juriu. Sunt de la Clubul Copiilor Tecuci, filiala Palatului Copiilor Galați. Am fost la acest concurs de prin 2018-2019. Mă aștept să jurizez copii numai de premiul întâi. Știu că sunt toți buni, studioși, frumoși și astept cu drag să-i ascult pe fiecare”, a declarat Alexandra Manolache de la Clubul Copiilor Tecuci pentru Canal Sud.

În ceea ce privește premierea concurenților, Lavinia Vasile, director al Palatului Copiilor din Călărași a relatat faptul că ,,au participat 96 de copii din cinci județe, copii care ne-au încântat cu interpretarea lor la mai multe instrumente. S-au desfășurat pe scenă momente la pian, la acordeon, la saxofon, la clarinet, la xilofon, la vioară. Într-adevăr, juriul a avut o sarcină grea. Eu cred că a reușit să-i mulțumească pe toata lumea pentru că toți au plecat încântați. Ne-am străduit să le oferim o recompensă a muncii lor, să-i încurajăm să participe și în anul următor și astfel să crească concursul nostru în acest domeniu pentru că este singurul concurs din județ și ne dorim să devină o tradiție”.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top