URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

CONCURS HIPIC, LA O PRIMĂRIE DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI, DE BOBOTEAZĂ

Primăria Comunei Independența va organiza, în data de 6 ianuarie 2022, ediția cu numărul 11 a concursului hipic cu ocazia Bobotezei, care va cuprinde următoarele probe: „Frumusețe cal”; „Frumusețe cal + atelaj”; „Proba de viteză”. În ceea ce privește proba de „Tracțiune”, primăria aduce la cunoștință că aceasta a fost eliminată din cauza înăspririi legislației privind protecția animalelor.

Înscrierile participanților se pot face în data de 4 ianuarie 2022, între orele 08:00 și 16:30, și pe 5 ianuarie 2022, în intervalul orar 08:00 – 15:00, la sediul Primăriei Independența. Ședința tehnică cu participanții va avea loc în data de 5 ianuarie 2022, ora 15:30, la sediul primăriei.

Boboteaza este cea mai mare sărbătoare de iarnă după Crăciun, fiind o veche sărbătoare creştină în amintirea Botezului lui Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul, în râul Iordan. Conform tradiţiei creştine, Boboteaza se serbează cu deosebită solemnitate în ziua de 6 ianuarie, fiind foarte bogată în datine şi credinţe care fac parte din tezaurul de tradiţii moştenite din generaţie în generaţie, reprezentând specificul poporului nostru. Este de remarcat necesitatea revitalizării şi readucerii pe larg în cadrul sărbătorilor de iarnă a tradiţiilor etnofolclorice ale Bobotezei. Printre manifestările dedicate acestei sărbători se numără și „botezul cailor” și concursuri hipice. (Autor: Cristina Berheci)

Foto principal: orasul-timisoara.ro

Continue Reading
La Top