EDUCAȚIE
CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL UNIVERSITAR MILITAR
Centrul Militar Județean Călărași informează că, pentru anul universitar 2022-2023, se organizează concurs de admitere în învățământul universitar militar, pentru 243 de locuri repartizate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 15 locuri;
- Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3-4 ani): 33 de locuri;
- Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3-4 ani): 26 de locuri;
- Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 28 de locuri;
- Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, București (4 ani): 42 de locuri;
- Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept: 10 locuri (absolvenții vor fi ofițeri în cadrul MApN);
- Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): 89 de locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (45 la medicină generală, 7 la medicină dentară, 7 la farmacie) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (30 la medicină generală).
Pentru detalii suplimentare, puteți accesa Planul de școlarizare: https://dmru.mapn.ro/pages/view/162.
Termenul limită pentru înscrierea candidaților este 3 iunie 2022.
Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani pentru opțiunea ”piloți”).
Până la data concursului de admitere, trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.
ÎNSCRIERE
Cei interesați se pot înscrie online, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Călărași. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.
SELECȚIA se desfăşoară până la data de 17 iunie 2022 şi constă în:
- evaluare psihologică: test de aptitudini și de personalitate;
- evaluarea capacității motrice (probe fizice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;
- interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților);
- Selecția are loc în centrele zonale de selecţie şi orientare (CZSO), care se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța;
- În vederea susţinerii selecţiei, candidatul trebuie să prezinte o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, valabilă 90 de zile de la data eliberării, care să ateste că la momentul examinării este “clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase” şi care să cuprindă sintagma “eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar”.
- Examinarea medicală va avea loc astfel:
- după admitere – candidaţii la instituţiile de învăţământ universitar din cadrul MApN;
- înainte de admitere, în perioada 14.03 – 10.06.2022 – candidații pentru învăţământul universitar civil (medicină) și pentru Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (drept);
- Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția din CZSO și la examinarea medicală vor parcurge examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, astfel:
- candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare – la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;
- candidații care optează pentru Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- la Centrul de Medicină Navală din Constanţa.
Termenul limită pentru întocmirea/finalizarea dosarelor de candidat este 24 iunie 2022.Admiterea se desfăşoară la următoarele date:
19.07.2022 – la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”;
21.07.2022 – la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”;
25.07.2022 – la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coand㔺i la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză (test grilă cu 36 de itemi).
Detalii despre admitere găsiţi aici: .
Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniile de licenţă Drept şi Sănătate) se desfăşoară conform regulamentelor acestor instituţii.
Pentru mai multe informații, consiliere și înscriere, vă puteți adresa Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Călărași, pe raza căruia domiciliezi.
Sursa foto: MApN, Bogdan Pantilimon