URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COMUNA UNIREA ARE TEREN NOU DE FOTBAL

Unirea, localitatea de lângă brațul Borcea din județul Călărași, a a marcat un moment semnificativ în dezvoltarea sportului și a comunității locale. Un teren de fotbal impresionant a fost inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni. Evenimentul a fost onorat de prezența lui Ciprian Andrei Olteanu, cel mai tânăr primar al județului, care a fost gazda unui meci amical pasionant între două echipe de tradiție, Old Boys și Dunărea Old Boys.

Pentru primarul Ciprian Andrei Olteanu, această realizare reprezintă o necesitate pe care a identificat-o cu mult timp în urmă. “Stadionul este construit pe vechea locație, dar suprafața de joc era pur și simplu impracticabilă, provocând numeroase accidentări. În plus, atunci când echipele adverse veneau să joace împotriva noastră, se confruntau cu denivelări care nu erau potrivite pentru un meci competitiv. Așadar, am considerat că este absolut necesar să facem un pas hotărât înainte,” a declarat primarul.

Inițial, investiția a început cu un buget modest de 50.000 RON, însă rezultatele sunt cu adevărat impresionante. Eforturile primarului Olteanu și ale consilierilor din comuna Unirea au transformat suprafața de joc într-un teren de fotbal modern. Au fost scoși 30 cm de pământ, s-a realizat un drenaj corect, s-a adus un strat de nisip și pământ nou. Aleile au fost sistematizate și dotate cu folie de protecție împotriva buruienilor. Iar suprafața de joc nu este gazon rulou, ci un gazon însămânțat, cu un sistem de irigații în totalitate îngropat în sol.

Un aspect important este independența energetică a stadionului, cu un foraj de apă dedicat și un generator de rezervă pentru cazuri de lipsă de curent. Acest stadion devine astfel o resursă valoroasă pentru comunitatea Unirea, oferind nu doar un teren de joc modern, ci și facilități esențiale pentru evenimente sportive și sociale.

Când vine vorba de reacția tinerilor din Unirea, aceasta a fost extrem de pozitivă. Cele două tribune, amplasate în lateral și în centrul stadionului, au fost rapid ocupate de entuziaști. “Nu ne așteptam să avem un asemenea număr mare de tineri prezenți. Oamenii se adună pentru a vedea cele două echipe inaugurând noul stadion, iar asta ne motivează să continuăm să dezvoltăm sportul și infrastructura locală,” a adăugat primarul Olteanu.

Noul stadion de fotbal din Unirea devine, fără îndoială, o realizare semnificativă pentru comunitate, un loc în care pasiunea pentru fotbal și sport în general va crește și va aduce bucurie localnicilor pentru mulți ani înainte.

Continue Reading
La Top