URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

COMPARTIMENT DE CHIRURGIE PEDIATRICĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Spitalul Județean de Urgență Călărași are, începând de astăzi, un compartiment de Chirurgie Pediatrică. Acesta a fost inaugurat în data de 22 iunie a.c., în prezența președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Potrivit managerului instituției sanitare, Bogdan Mihai, în acest compartiment sunt disponibile 10 paturi destinate copiilor, dar și 3 paturi pentru însoțitori.

Tot acesta a declarat, pentru Canal SUD, că, la un moment dat, unitatea medicală va avea o secție de Chirurgie Pediatrică.

“Nu este o structură nou-înființată, ci pur și simplu este vorba de o relocare. Înainte erau câteva paturi în secția de Chirurgie pentru adulți, unde copiii erau lângă adulți, după operație, (…) un lucru care nu ar mai trebui să mai existe în anul 2022. Am luat decizia de a moderniza o secție. Când am preluat mandatul, am găsit un proiect în derulare, proiect care viza, printre altele, și modernizarea unei componente din spital, în scopul relocarii unei secții normale, e vorba despre diabet. Atunci, văzând situația cu copiii, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă acolo, am decis că este momentul să facem ceva aparte pentru copii și, practic, nu am mutat secția de Diabet, ci am mutat compartimentul de Chirurgie Pediatrică din Chirurgia Generală în această zonă reabilitată. Este vorba despre 10 paturi și ca element de noutate avem niște rezerve cu însoțitori. Copilul, după operație, poate fi însoțit de un părinte care sa îi asigure suportul emoțional după operație”, a afirmat managerul spitalului, Bogdan Mihai.


Continue Reading
La Top