URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COMISIA ECONOMICĂ A SENATULUI, PREZENTĂ ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Călărașiul a primit astăzi, 21 martie a.c., vizita președintelui și a vicepreședintelui Comisiei economice, industrii și servicii a Senatului României, Daniel Zamfir și Sorin Vlașin. Aceștia au fost prezenți la invitația senatorului social-democrat, Nicușor Cionoiu. Scopul pentru care oficialii s-au aflat la Călărași a fost acela de a ține ședința Comisiei economice din Senat, la sediul Consiliului Județean (CJ), pe tema problemelor din județul nostru. De asemenea, parlamentarii, împreună cu președintele CJ, Vasile Iliuță, s-au deplasat la două firme private din municipiu: Remat și Aldis.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a salutat prezența parlamentarilor la Călărași.

“Mulțumim Comisiei economice din Senat pentru că este prezentă astăzi, la Călărași, la invitația domnului senator Nicușor Cionoiu. Vă mulțumim că astăzi ați ținut Comisia economică a Senatului în sala de ședințe de la Centrul Cultural. Am efectuat o vizită la un agent economic, unde sunt lucruri care ne dor, pentru că vrem ca și comisia din Senat să ia act de ceea ce se întâmplă în zona economică a județului Călărași. Consider că mai putem vizita și alți agenți economici. În 2012-2016,  am fost colegi deputați în Parlamentul României (n.r. se referă la senatorul Zamfir), în 2016-2020 am fost președinte de Consiliu Județean și domnia sa a fost senator în al doilea mandat. A fost exclus și el din PNL, dar și eu am fost exclus din același partid și uitați că amândoi suntem președinți, unul președinte de comisie în Senatul României, iar eu sunt președintele CJ la al doilea mandat din același partid, PSD. Ne-a adoptat pe amândoi și pe amândoi ne-a pus la loc de cinste, pentru că suntem niște oameni valoroși și putem să spunem că astăzi ne-am adus aportul nostru politic și împreună construim pentru cetățeni”, a spus Vasile Iliuță.

Liderul Comisiei economice din cadrul Senatului, Daniel Zamfir, a precizat că directorul Remat își dorește foarte mult să își păstreze forța de muncă, iar pentru acest lucru PSD are de gând  să scadă impozitarea muncii.

“Sunt bucuros să fiu în Călărași și mai ales să constat că ceea ce am gândit că trebuie făcut pentru economia românească ni s-a confirmat, cel puțin la prima vizită pe care am avut-o la Remat. După această conferință de presă vom merge împreună și la fabrica Aldis. Am fost plăcut surprins să constat că la Remat un întreprinzător a reușit să facă ceva ce multă lume își dorește, și anume să reușească din deșeuri să exporte cantități importante de aluminiu și nu numai. (…) Cel mai important lucru pe care l-am aflat din discuția de astăzi, a fost aceea că Remat își dorește foarte tare să păstreze forța de muncă. Acesta este și obiectivul nostru major, al PSD pe care l-a anunțat președintele partidului, încă de anul trecut, și anume că ne dorim să scădem impozitarea muncii și să o mutăm către impozitarea capitalului. Suntem printre puținele țări din Europa care au rămas pe acest mecanism. Impozitarea muncii este extrem de ridicată, lucru care îi determină pe oameni să aleagă altă zonă în care să profeseze. (…) Cred că o decizie de a nu impozita salariul minim este obiectivul pe care noi ni-l propunem. Îl vom discuta în momentul în care președintele partidului, Marcel Ciolacu, va deveni prim-ministru. Asta înseamnă o creștere importantă a veniturilor oamenilor, fără a crea un deficit la bugetul statului. Impozităm mai mult capitalul și despovărăm impozitele salariaților. Este, până la urmă, un echilibru foarte corect, care trebuie facut”, a explicat politicianul.

Senatorul de Călărași, Nicușor Cionoiu, a menționat că ședințele Comisiei economice se vor ține în teritoriu, cu scopul de a găsi soluții la problemele antreprenorilor.

“Alături de Comisia economica am început o campanie pentru a cunoaște cerințele pe care le are antreprenorul român. Ajutorul pe care putem să îl acordăm antreprenorilor, în așa fel încât să nu mai avem exod de forță de muncă. Trebuie să găsim soluții pentru a păstra acești oameni în țara noastră. Pentru acest lucru, este foarte important să cunoaștem viața reală. Tocmai de aceea,  la sugestia domnului președinte Zamfir, o parte din ședințele Comisiei economice se vor ține în teritoriu și,  pe această cale, vrem să putem găsi soluții, pentru ca forța de muncă să rămână la noi, să păstrăm acești oameni alături de noi”, a declarat demnitarul.

Vicepreședintele Comisiei economice, industrii și servicii, Sorin Vlașin, a punctat faptul că s-a întâlnit cu antreprenori din toată țara și a constatat care sunt problemele cu care aceștia se confruntă.

“Ne-am deplasat peste tot, în țară, văzând problemele reale cu care se confruntă antreprenorii și mediul economic cu capital privat. (…) Trebuie să avem grijă și de antreprenorul român, și de producătorul român, și de fermierul român. Trebuie să vedem exact cu ce probleme se confruntă și ce putem face în privința asta din poziția și statutul de parlamentari și de legiuitori, de asemenea. Vizitele o să se înmulțească și în această perioadă și o să trecem în revistă ceea ce înseamnă capital românesc investit”, a conchis sursa citată.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top