URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COMETA NISHIMURA VA FI VĂZUTĂ CU OCHIUL LIBER ÎN SEPTEMBRIE

Cometa Nishimura, descoperită abia în luna august 2023, se pregătește să ofere pasionaților de astronomie o oportunitate unică în viață. Astronomii au anunțat că această cometă se va apropia cel mai mult de Pământ pe 12 septembrie, devenind astfel și cea mai vizibilă.

Această venire spectaculoasă a cometei a fost descrisă drept o “oportunitate rară și extraordinară” de a experimenta un eveniment astronomic de excepție. Cometa Nishimura călătorește prin spațiu cu o viteză uluitoare de 386.000 de kilometri pe oră și este deja vizibilă cu ochiul liber în prima oră după apus, conform profesorului Brad Gibson, directorul Centrului de Astrofizică E. A. Milne de la Universitatea din Hull.

Pentru a observa acest eveniment astronomic unic în septembrie 2023, pasionații de astronomie trebuie să privească spre direcția Est-Nord-Est, în special înainte de răsăritul soarelui, orientându-și privirile către Luna și planeta Venus. Cu toate că acestă cometă poate fi deja văzută, ea va atinge cea mai mică distanță de Pământ, de aproximativ 78 de milioane de mile (125,5 milioane de kilometri), pe 12 septembrie, oferind astfel cea mai bună șansă de a fi observată cu ochiul liber. Acest gen de oportunitate se întâmplă, în medie, o dată la un deceniu, făcând evenimentul din septembrie 2023 cu Cometa Nishimura cu atât mai special și intrigant.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top