URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COMANDANTUL GĂRZII NAȚIONALE PORTUGHEZE, VIZITĂ DE LUCRU LA JANDARMERIA ROMÂNĂ

Vineri, 26 mai a.c., o delegație portugheză condusă de domnul general locotenent Jose Manuel Lopes dos Santos CORREIA, comandantul Gărzii Naționale Republicane Portugheze, a efectuat o vizită de lucru la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Comandantul Gărzii Naționale Republicane Portugheze a fost întâmpinat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, în cadrul unei ceremonii militare.

În deschiderea activității, inspectorul general al Jandarmeriei Române a adresat mulțumiri domnului general locotenent Jose CORREIA pentru vizita la sediul instituției, apreciind că astfel „Putem identifica domenii comune de cooperare, benefice ambelor instituții. Sunt convins că, pe viitor, vom reuși să dezvoltăm obiectivele pe care, de comun acord, le stabilim la nivel instituțional.”

În cadrul discursului său, general locotenent Jose CORREIA a mulțumit pentru primirea la sediul Jandarmeriei Române, afirmând că „e important să consolidăm aceste legături, având în vedere provocările instituționale tot mai complexe. Sunt convins că, pe viitor, vom dezvolta dialogul, precum și proiectele comune.”

La întâlnire au fost prezenți și reprezentanții Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Școlii de Aplicație pentru Ofițeri, care au prezentat activitățile unităților, prin intermediul unor expuneri pe teme legate de misiunile de pregătire în domeniul montan și ordinii publice.

La finalul întâlnirii de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, comandantul Gărzii Naționale Republicane Portugheze a fost invitat să semneze în Cartea de Onoare a Jandarmeriei Române.

Întrevederea va continua și sâmbătă când delegația portugheză va vizita Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia, unde vor fi prezentate omologilor portughezi materialele și tehnica folosite de jandarmii montani în misiunile zilnice.

Sursă: Jandarmeria Română

Continue Reading
La Top