URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

COLABORARE ROMÂNO-COREEANĂ ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

Prof.univ.dr. Alexandru Rafila s-a întâlnit astăzi, 06 mai 2022 cu E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre cele două state pentru combaterea pandemiei cauzate de COVID-19, dar și despre campania de vaccinare împotriva SARS-Cov-2.

În acești ani, cele două state s-au sprijinit reciproc în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. România a donat Republicii Coreea un număr de 450 000 de doze de vaccin Moderna și i-a vândut peste 1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer, în timp ce Coreea a furnizat României teste antigen rapide pentru depistarea cazurilor de SARS-Cov-2.

În timpul întâlnirii, ministrul Sănătății a subliniat necesitatea dotării laboratoarelor de sănătate publică cu echipamente de biologie moleculară de tip diagnostic.

În acest context, s- a convenit asupra organizării unor întâlniri între reprezentanții din domeniu ai celor două state pentru schimb de experiență, în vederea obținerii unor rezultate concrete.

Continue Reading
La Top