URMĂREȘTE-NE

METEO

COD GALBEN DE VÂNT, ÎN CĂLĂRAȘI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme severă, valabilă până diseară, ora 22.00.

Fenomenele vizate sunt:

Intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură – vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte – pe parcursul acestei zile, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, iar la munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.
De asemenea, în zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Continue Reading
La Top