URMĂREȘTE-NE

METEO

COD GALBEN DE NINSOARE ÎN CĂLĂRAȘI. VEZI SITUAȚIA TRAFICULUI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben în intervalul perioadei 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite. Zonele afectate: sud-estul țării

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe tronsonul kilometric 10 (București) – 64 (Lehliu Gară) al autostrăzii A2 București-Constanța, fără depuneri pe carosabil, iar între kilometrii 144 (Fetești) – 212 (Constanța) ninge viscolit, fără depuneri, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă și pe autostrada A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 106 – 120, în zona mun. Pitești, fără depuneri pe partea carosabilă.

Ninge ușor, fără depuneri pe partea carosabilă, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița (zona montană) și Sibiu (zona Montană), nefiind înregistrate evenimente rutiere.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Continue Reading
La Top