URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

CNN TRAVEL A INCLUS MUNȚII APUSENI ÎNTR-UN TOP AL CELOR MAI FRUMOASE DESTINAȚII DIN EUROPA

 Munții Apuseni, reprezintă o regiune unde turiștii pot avea parte de “o vacanță ideală de vară, cu temperaturi mai răcoroase și poteci pustii”. Lanțul muntos cu relief carstic din Transilvania este o subdiviziune a Carpaților Occidentali, iar cel mai înalt vârf este Vârful Bihor (1.849 de metri). Apusenii adăpostesc peste 400 de peșteri naturale.

Sursa foto: Cristian Duminecioiu

Pe primul loc, jurnaliștii americani au plasat muntele Picos de Europa din nordul Spaniei, despre care spun că este “adesea trecut cu vederea” în mod nemeritat. 

Sursa foto: Vvvita

Locul doi este ocupat de insula Lofoten din Norvegia, un arhipelag pitoresc cu peisaje impresionante și distinctive, munți, deschidere la mare, golfuri și plaje. De aici poate fi observată foarte bine Aurora Boreală, un fenomen optic vizibil pe cerul nocturn al zonelor polare.

Sursa foto:Biletskiv

Orașul antic greco-roman Efes din Turcia se regăsește pe locul patru în clasament. CNN îl numește “cel mai complet oraș clasic din Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase”. Orașul a fost întemeiat în secolul XI înainte de Hristos, de către coloniștii ionieni. 

Sursa foto: Elvira Kolomiytseva

Pe locul cinci se află orașul Avignon din sudul Franței, care, cu o populație de mai puțin de 100 de mii de locuitori și cu faimosul pod medieval peste Ron, Saint Benezet, “dispune de o bogăție surprinzătoare de atracții istorice și culturale”.

Sursa foto: Dmytro

Sursa: CNN

Continue Reading
La Top