URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CLARIFICĂRI REFERITOARE LA DOCUMENTAȚIA DE URBANISM -PUG CĂLĂRAȘI 2023

Elaborarea Planul Urbanistic General al municipiului Călărași a fost contractată în anul 2019, în mandatul primarului Daniel Drăgulin, bugetarea acestuia fiind aprobată într-o ședință a Consiliului Local al mun. Călărași, în acea perioadă, la propunerea primarului.

Documentația a fost elaborată de S.C. SYNERGETIC CORPORATIONS SRL, au fost urmați toți pașii privind consultarea populației prevăzuți de legislația specifică și anume Ordinul 2701 /2010, în ședința din data de 28.09.2023, urmând a fi supusă analizei însușirea sau respingerea raportului final de consultare a populației.

Pe parcursul derulării procedurii de consultare a populației, pe site-ul primăriei a fost pus la dispoziție atât PUG vechi, aflat încă în valabilitate, cât și noul PUG aflat în lucru, astfel încât persoanele interesate să poată vedea diferențele dintre cel vechi și cel nou.

Pentru a veni în sprijinul consilierilor locali în vederea unei analize corecte a ceea ce se votează, a fost pusă la dispoziție și o variantă preliminară a PUG, elaborată de S.C. SYNERGETIC CORPORATIONS SRL, care cuprinde toate planșele prevăzute de legislația specifică.

Pe site-ul primăriei a fost postată și modalitatea prin care se putea accesa vechiul și noul PUG

Arată astfel:

Primăria municipiului Călărași  a demarat încă din 2019 procedura de elaborare, avizare și aprobare a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Călărași , între anii 2019 si 2022 fiind elaborate studiile de fundamentare..

Acest document are o importanță deosebită, având în vedere faptul că stabilește strategia de dezvoltare pentru municipiu următorii 10 ani.

În procedura de avizare și aprobare a PUG, un rol important îl constituie consultarea publicului, al cărui punct de vedere este esențial pentru realizarea unei documentații de urbanism care să acopere tot spectrul de probleme cu care se confruntă localitatea și care sa vină în sprijinul acestuia.

Puteți accesa site-ul Primăriei  municipiului Călărași , secțiunea ,,DESPRE INSTITUȚIE”►,,DIRECȚIILE PRIMĂRIEI”►,,DIRECȚIA URBANISM”►,,PLAN URBANISTIC GENERAL”, secțiunile ,,PARTE SCRISĂ 2022” si ,,PARTE DESENATĂ 2022”

Observațiile și propunerile  pot fi depuse atât în format fizic, la registratura Primăriei municipiului Călărași  din str. București, nr. 140 A, cat și on-line pe adresa: pug2023@primariacalarasi.ro

“Vrem să vă facem cunoscut pe această cale că așteptăm cu interes observațiile și propunerile dumneavoastră,  pentru că împreună să putem supune aprobării Consiliului local o documentație care să permită în timp evoluția pozitivă a localității noastre”, este mesajul transmis de Primăria Municipiului Călărași, pe pagina acesteia de socializare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top