URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CINE A CÂŞTIGAT ETAPA JUDEŢEANĂ A CONCURSURILOR PROFESIONALE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

În data de 11 iunie a.c., în incinta stadionului municipal din Călăraşi, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Competiţia a fost câştigată de Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al Saint-Gobain Glass România și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Grădiştea.

Concursurile cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţul nostru.

Întrecerea sportivă a constat în trei probe :”Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

Pe parcursul acestor manifestări se au ]n vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La această etapă au participat trei servicii voluntare şi cinci private pentru situaţii de urgenţă din întreg judeţul Călărași.

Competiţia a fost organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Cei care au câștigat locul întâi la cele două categorii vor reprezinta judeţul nostru la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie în judeţul Constanţa.

La Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, în concurs au luat startul trei echipaje ale localităților Grădiştea, Independența și Ciocănești, iar la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje ale operatorilor economici Saint-Gobain Glass România, Bunge România, Agro Chirnogi, Dedeman și SSG Fire & Rescue Tenaris.

Clasamentul final a arătat astfel:
SVSU:
I – GRĂDIȘTEA;
II – INDEPENDENȚA;
III – CIOCĂNEȘTI;
SPSU:
I – SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA;
II – BUNGE;
III – SSG FIRE & RESCUE;
IV – DEDEMAN;
V – AGRO-CHIRNOGI.

Continue Reading
La Top