URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CFR INTRĂ ÎN GREVĂ GENERALĂ! AFLĂ NEMULȚUMIRILE SALARIAȚILOR

În data de 16 Februarie 2022 ora 7:00, salariații CFR intră în grevă generală pe toate regionalele de cale ferată din țară în toate ramurile de activitate: linii, instalații, mișcare, vagoane, comercial, etc.

Salariații sunt nemultumiți de faptul că Guvernul nu vrea să aplice prevederile statutului personalului feroviar, prorogând această lege. Nici până astăzi nu s-a emis ordinul de ministru cu lista funcțiilor care concură la siguranța circulației, termenul de 90 de zile în care trebuia emis a expirat de mult.

În luna martie ar trebui să intre în vigoare și coeficienții de ierarhizare prevăzuți în statutul personalului feroviar, ministrul refuzând să facă aceasta sub pretext că e stare de alertă, pe când la alte ministere s-au facut și se fac în continuare majorări.

Pe perioada pandemiei mai multe categorii profesionale au beneficiat de anumite indemnizații și stimulente mai puțin lucrătorii de la calea ferată, care zi de zi au fost prezenti la muncă, fiind expuși atât ei cât și familiile lor, acestui virus necruțător CFR- istii, ( fac parte dintr-o ramură esențială și importană a economiei naționale) sunt din nou, batjocoriți și umiliți de guvernanți. Unii lideri de sindicat au abandonat și ei de mult lupta sindicală în schimbul privilegilor de care se bucură, informații oferite pe un site de socializare.

Sursa foto: gorjeanul.ro

Continue Reading
La Top