URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CFR CĂLĂTORI PRIMEȘTE AJUTOR DE STAT DE PESTE 43 DE MILIOANE DE EURO PENTRU COMPENSAREA PIERDERILOR SUFERITE ÎN PANDEMIE

Guvernului României a adoptat, o Ordonanță de Urgență pentru acordarea unui ajutor de stat pentru CFR. Acesta va fi acordat pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători ,,CFR Călători” – S.A.

Ajutorul de stat care va fi acordat este de 210,346 milioane lei (reprezentând echivalentul a 43,63 milioane euro) și va fi utilizat pentru compensarea pierderilor rezultate  din activitatea de exploatare, estimat pentru perioada 16.03.2020 – 31.12.2020, potrivit site-ului gds.ro.

Statul, obligat să facă plata până în iunie

Plata ajutorului de stat se va efectua până la 30.06.2022. Suma necesară plății ajutorului de stat individual este prevăzută în bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, aprobat prin Legea 317/2021.

Măsura este autorizată de Comisia Europeană, și va acoperi pierderilor generate de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru perioada 16.03.2020-31.12.2020. De asemenea, ajutorul de stat va asigura funcționarea Societății Naţionale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” – S.A., cu menținerea standardelor de securitate și siguranță în vigoare, în condițiile unui program de operare afectat de pandemie.

Aș vrea să vă anunț că, după ședința Task-force-ului de astăzi, 26 martie 2022, a avut loc o ședință de guvern, în cadrul căreia au fost aprobate două documente. Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, respectiv un proiect de ordonanță de urgență care a fost aprobat, instituind cadrul legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa pierderile suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 de către Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători ”CFR Călători” S.A. Este vorba de 43 de milioane de euro, valoarea ajutorului de stat pe care România îl va acorda acestei companii ” , a declarat Dan Cărbunaru purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa foto: digi24.ro

Continue Reading
La Top