URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

CEREMONIAL MILITAR ȘI RELIGIOS, DE ZIUA EROILOR, ÎN CĂLĂRAȘI

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională a României pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

În România prin Decretul-Lege nr. 1693/4 mai 1920 privind cinstirea Zilei Eroilor cu prilejul zilei Înălțării Domnului s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an de ziua Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii români și străini.

Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, are o puternică încărcătură emoțională pentru Poporul Nostru. Cu acest prilej, aducem un profund omagiu Eroilor Neamului care şi-au dat viaţa pentru dăinuirea ființei noastre naționale, în fața cărora ne închinăm cu mult respect.

În 1995, Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare naţională, data celebrării fiind de Ziua Înălţării Domnului, potrivit tradiţiei creştin-ortodoxe.

Ziua Eroilor a fost marcată în acest an pe data de 25 mai, iar în Călărași s-a desfășurat un ceremonial militar și religios unde au participat autorități locale și județene. De asemenea, elevii din cadrul școlii gimnaziale ,,Mihai Viteazul” Călărași au avut un program artistic unde au interpretat cântece patriotice.

România a participat, începând cu anul 1877, la confruntări militare majore, desfăşurate pe teritoriul naţional şi în afara acestuia – Războiul de Independenţă, al Doilea Război Balcanic, Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial şi, după 1990, la misiunile din teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Afganistan şi Irak.

Primarul municipiului Călărași, Marius Grigore Dulce a declarat într-un interviu pentru Canal Sud faptul că Ziua Eroilor reprezintă istoria neamului: ,,Dacă noi nu învățăm să ne respectăm eroii neamului înseamnă că deja nu existăm, deja nu însemnăm nimic. Astăzi este pentru noi o zi deosebită atât din punct de vedere religios, cât și istoric. Noi nu facem acest lucru decât ca să-i pomenim pe acești eroi ai neamului. Întotdeauna sunt în inima noastră”.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top