URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CENTRUL REGIONAL DE FORMARE PROFESIONALĂ A ADULȚILOR – ÎN ZÂMBETE, CULORI ȘI FLORI

Astăzi, 8 martie a.c., Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a marcat  Ziua Internațională a Femeilor alături de cursante. 

De mărțișor, conducerea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților a organizat evenimentul intitulat “CRFPA – în zâmbete, culori și flori”, o acțiune menită să aducă bucurie în sufletele călărășenilor. 

Astăzi, la CRFPA, avem un eveniment cu totul special. L-am conceput împreună cu colegii și colaboratorii noștri și, bineînțeles, am avut toată deschiderea beneficiarelor noastre. Pe lângă colaboratorii noștri, avem și artiștii plastici ai județului Călărași, care ne sunt alături de fiecare dată”, a declarat Ruxandra Bîrcă, directoarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților. 

În deschiderea evenimentului, Ruxandra Bîrcă a luat cuvântul, arătându-și aprecierea și mulțumind colaboratorilor care, an de an, sprijină activitățile inițiate de conducerea CRFPA. 

A devenit o tradiție ca la evenimentele din luna martie să participăm cu lucrări de artă. Avem expuse lucrările lui Jimmy Stănescu, Petronela Milea, Victor Grigore, Gabriela Florea, Carmen Vâlsan, Gabriela Apostol și, bineînțeles, lucrările mele”, a adăugat un colaborator.

Cursantele și-au arătat măiestria în cadrul evenimentului de astăzi. Ruladă, tradiționalul cozonac, mini prăjituri, toate pregătite cu multă dragoste și atenție, au îndulcit oaspeții. Choux-urile au fost, de departe, vedetele evenimentului. 

Dintotdeauna am fost o amatoare de dulciuri, iar, în urma unui curs de antreprenor, am câștigat o finanțare de 25.000 de euro cu care am reușit ca visul meu să devină realitate. Acum am propriul meu laborator. Timp de patru luni am urmat un curs de cofetar în București pentru a mă perfecționa și săptămâna trecută am reușit să finalizez cursul de choux-uri, încă nedescoperite de călărășeni”, a declarat o fostă cursantă. 

Imortalizarea momentelor frumoase a fost asigurată tot de un fost cursant care, prin intermediul instituției, și-a deschis o mică afacere. 

Am obținut o finanțare de 20.000 de euro pentru a-mi începe propria afacere. Am ales fotografia deoarece fiecare persoană are un eveniment pe care își dorește să îl imortalizeze. Totodată, am ales fotografia pentru că mă reprezintă”, a adăugat Neluțu, fost cursant în cadrul CRFPA.

Dacă doamnele de la cursul de cofetar s-au întrecut în prăjituri de tot felul, doamnele de la cursul de coafor au urmat tendințele anului 2024 în materie de hairstyle și au organizat o mini defilare. 

Pentru ca primăvara să intre cu adevărat în sufletul invitaților, evenimentul s-a încheiat cu o mică demonstrație de balet, arta frumosului. 

Continue Reading
La Top