URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE VÂLCELELE, INAUGURAT

Centrul de Abilitare și Reabilitare din comuna Vâlcelele a fost inaugurat astăzi, 6 iunie a.c., în prezența autorităților județene și locale. Noua unitate va găzdui 40 de beneficiari, o bună parte a acestora vor fi aduși din Centrul de Ingrijire si Asistenta Ciocănești, unitate din subordinea DGASPC care a suferit restructurări.

Clădirea a fost reabilitată complet din cauza stării avansate de degradare în care se prezenta la momentul începerii proiectului. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele normelor aflate în vigoare. Cele 15 camere au fost dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul beneficiarilor acestei instituții. Clădirea are lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Centrul de Abilitare și Reabilitare este o instituţie de interes public judeţean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, care are rolul de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă medico-socială, prin acordarea de servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor vârstnice și persoanelor de peste 18 ani cu diferite afecţiuni cronice, cu domiciliul stabil în localităţile judeţului Călăraşi.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent la inaugurarea noii unități a DGASPC s-a declarat mulțumit de modul în care s-au desfășurat lucrările.

“Am dus protecția socială, astăzi, în județul Călărași la un nivel la care mă mândresc și spun că suntem capabili să oferim asistență socială la standarde europene, aici, în comuna Vâlcelele din județul Călărași. Centrul aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și face parte din programul de restructurare. Trebuie să menționez că acest proiect a fost demarat de Cristian Marin, fost director în perioada octombrie 2020 – decembrie 2021, care a demarat toate proiectele continuate până la finalizare. Mulțumiri și domnului vicepreședinte Mihăiță Beștea care se ocupă cu zona socială din cadrul Consiliului Județean Călărași. Trebuie să-l amintesc pe Gabi Oloianu, viceprimarul din Vâlcelele care a supravegheat lucrările de aici. ” – a declarat Vasile Iliuță în cadrul ceremoniei de inaugurare a centrului.

Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele apreciază că investiția reprezintă o realizare pentru toată lumea. În cadrul unei alocuțiuni, edilul a precizat că și-ar fi dorit ca acest centru să fie realizare din bugetul local, însă costurile au fost prea mari, iar investiția nu putea fi suportată la nivelul unei administrații locale, motiv pentru care s-a realizat acest parteneriat.

“Astăzi, cu ajutorul dumneavoastră (n.r. Vasile Iliuță) proiectul a devenit realitate și au fost create și câteva locuri de muncă necesare. Pot doar să vă mulțumesc domnule președinte, dar și doamnei directoare Daniela Arbagic pentru toată implicarea.” – a precizat primarul Ionel Tatu.

Continue Reading
La Top