URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CELEBRAREA VALORII CULTURALE – ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI

Weekendul acesta, la Călărași, au fost serbate Zilele Europene ale Patrimoniului, un eveniment cultural de anvergură ce marchează bogăția și diversitatea moștenirii culturale europene.

Florin Rădulescu, șef serviciu în cadrul Muzeului Municipal Călărași, a organizat sâmbătă, 16 septembrie, un tur prin clădirile emblematice din Călărași. Evenimentul oferă o oportunitate de a reflecta asupra importanței patrimoniului cultural și asupra modului în care acesta poate contribui la învățare și înțelegere interculturală.

Clădirea cinematografului Victoria a fost construită în 1903-1905, din fondurile primăriei, pentru a fi teatru comunal. Aici s-au produs foarte mulți artiști cunoscuți. Clădirea a fost folosită pentru trupa locală de teatru care a fost înființată în anii 40. Undeva până în 1915, clădirea a avut o anumită formă, dar a avut loc un incendiu care i-a stricat forma de la intrare, iar în 1940 au fost făcute reparații și a fost adusă în forma pe care o avem astăzi.“, a menționat Florin Rădulescu, șef serviciu în cadrul Muzeului Municipal Călărași.

Grupul participant la Zilele Europene ale Patrimoniului a avut ocazia să exploreze și să cunoască istoria clădirilor, Cinematograful Victoria, Turnul de apă, Poșta Veche, Prefectura și Muzeul Municipal.

Castelul de apă a fost construit în 1906-1907, la scurt timp, după ce a fost construit în structura de metal, care se află în mijloc, picioarele și bazinul de sus, și-au dat seama că, vara, apa ajungea fiartă la ei pentru că era un bazin în bătaia soarelui, iar iarna nu mai ajungea deloc pentru că înghețau țevile care coborau de la bazin, așa că au fost nevoiți să construiască această cămașă de beton.” – a relatat Florin Rădulescu.

Această celebrare este un prilej de a evidenția importanța conservării și protejării patrimoniului nostru cultural pentru generațiile viitoare. În contextul actual, patrimoniul se confruntă cu diverse amenințări.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top