URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CELE 3 ELECTROCASNICE CARE CONSUMĂ CEL MAI MULT CURENT

În timpul lunilor de vară, factura de energie electrică crește. Mai ales din cauza utilizării sporite a anumitor dispozitive electrice. Ne referim aici la aerul condiționat sau ventilatoarele. Le-am folosit mai tot timpul, în special din cauza căldurii intense din ultimele săptămâni și a creșterii prețurilor la energie. Deși le folosim continuu, cu toate astea nu știm care sunt  electrocasnicele care consumă cel mai mult curent. Ele îți măresc enorm factura în fiecare lună, așa că ar fi cazul, fie să renunți la ele, fie să le folosești mai puțin.

Știi care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult curent?

Specialiștii au analizat consumul de energie al principalelor aparate electrocasnice. La finalul studiului au făcut recomandări care ne permit să economisim și să consumăm mai puțin fără să ne dăm seama.

Conform calculelor făcute de specialiști, aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult anual sunt următoarele:

  • Un frigider, conform specialiștilor, consumă 662 kWh pe an. Asta înseamnă, în medie, 19% din consumul total al unei gospodării medii. În acest caz o gospodărie folossește aproximativ 3.500 kWh pe an.
  • Specialiștii au constatat că mașina de spălat consumă 255 kWh pe an. Adică7,4% din totalul casei.
  • Mașina de spălat vase are un consum de 246 kWh pe an, 7% din totalul energiei consumate. În acest sens, una dintre recomandări este de a evita „consumul fantomă, avându-le în priză și cu lumina pilotă aprinsă”. Acest lucru ar include, de exemplu, evitarea lăsării conectate a încărcătoarelor pentru dispozitivele mobile.
    • Sursă text: playtech.ro

Continue Reading
La Top