Dacă prima zi a Festivalului Internațional “Hora Mare” a fost doar o scurtă introducere în culturile statelor invitate, ieri, călărășenii au putut savura din plin momentele susținute de grupurile din Republica Moldova, Georgia, Turcia și România, reprezentată de Ansamblul “Ghiocelul”.
Fiecare țară a avut la dispoziție aproximativ 30 de minute pentru a face publicul să se îndrăgostească de cultura, dansurile și muzica acestora.
“Prima seară a festivalului a fost foarte frumoasă, plină de culoare, voie bună și cântec. Deja au început să se lege prietenii între grupuri. O parte dintre țări au mai fost la noi, iar faptul că și-au dorit să se reîntoarcă ne bucură și ne demonstrează că s-au simțit bine la noi”, a declarat pentru Canal SUD Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.
Pe lângă momentele de excepție pregătite de reprezentații țărilor invitate, Centrul Județean de Cultură și Creație, împreună cu Consiliul Județean Călărași, organizatorii evenimentului, au stabilit ca seara trecută să urce pe scenă și Cătălina Tudorache, câștigătoarea premiului I la Festivalul “Flori de Mai”, și Cristina Ene.
“Pot spune că m-am născut pe scenă. De prima dată când am pășit pe scenă, am simțit că este o a doua casă pentru mine. Este un sentiment plăcut să poți oferi celor din jur sentimentele tale și să îi bucuri cu muzica pe care o cânți”, a precizat Cătălina Tudorache, câștigătoarea premiului I la Festivalul “Flori de Mai”.
Dacă unele țări precum Turcia și Georgia au mai fost prezente în cadrul festivalului, pentru membrii grupului din Egipt, de exemplu, este prima dată când vizitează România.
“Da, este prima dată, dar ceilalți colegi au fost aici și anul trecut. Ne place foarte mult! Este un spectacol minunat și ne-au plăcut toate momentele grupurilor prezente […] am pregătit dansul tradițional al orașului nostru cu toate decorațiunile și muzica aferentă”, a declarat un membru din cadrul grupului turcesc.
“Da, este prima dată când venim aici. Ne place atât orașul în sine, cât și festivalul. Organizatorii au făcut o treabă bună. Suntem nouă persoane și suntem toți dansatori”, a conchis un dansator din Egipt.