URMĂREȘTE-NE

ECONOMIE

CE TREBUIE SĂ ȘTIE CEI CARE DORESC SĂ DEVINĂ ANTREPRENORI ȘI SĂ ÎȘI DESCHIDĂ PRIMA AFACERE

Cei care își doresc să devină antreprenori și să își deschidă prima afacere trebuie să țină cont, în prealabil, de anumite aspecte cu ajutorul cărora să aibă parte de un parcurs mai ușor în acest domeniu. Pentru că, pe lângă o idee de business cu potențial, este necesar ca viitorii angajatori să țină cont și de alte detalii. Așadar, iată mai jos câteva dintre acestea.

Ține cont de sediul pe care îl alegi
Ca orice afacere care se respectă, trebuie să ai un sediu, pentru că din locul acesta îți vei desfășura activitatea. Așadar, e nevoie să iei în calcul aspectele logistice. De exemplu, zona în care vrei să fie amplasat, suprafața de care ai nevoie, cât te va costa chiria și cum ai de gând să îl amenajezi.

În primul rând, este necesar să creezi un mediu de lucru plăcut, sigur și igienizat corespunzător. Ca să te asiguri că personalul va avea toate condițiile, achiziționează cele mai bune produse de papetarie, ca să le facilitezi activitatea profesională, pune-le la dispoziție dezinfectant, asigură-te că au o bucătărie sau o sală unde își pot lua prânzul și contractează o firmă specializată în servicii de curățenie.

În plus, investește în aparatură de ultimă generație, precum în laptopuri, imprimante ori sisteme de iluminat și securitate, astfel încât angajații tăi să fie cât mai eficienți și, în același timp, să se simtă în siguranță.

Bugetul inițial
Pe lângă un plan de afaceri riguros, când vrei să devii antreprenor, ai nevoie de resurse financiare considerabile. Ia în calcul că, pe lângă investiția inițială, la început vor apărea multe cheltuieli neprevăzute. În plus, s-ar putea ca în primele luni să nu faci profit, dar businessul trebuie să meargă în continuare.

Pregătește-te pentru asta. Vezi care e bugetul tău și cum ai de gând să faci față acestor cheltuieli. Poate ai pus niște bani deoparte ori ai de gând să apelezi la parteneri de afaceri sau la un credit bancar. Gândește-te că nu poți amâna plata salariilor ori achitarea facturilor, a chiriei sau a taxelor și impozitelor.

Forță de muncă competentă
Ca firma ta să aibă succes, trebuie să atragi salariați competenți, care să pună umărul la dezvoltarea afacerii, datorită experienței lor în domeniul tău de activitate. Totuși, fiind nou pe piață, până îți vei câștiga un renume, ca să te asiguri că aceștia vor veni să lucreze pentru tine, este necesar să le oferi o remunerație pe măsură.

Sursa: Agerpres

Continue Reading
La Top