URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

CE CĂRȚI CITESC CĂLĂRĂȘENII, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTA PE CARE O AU

În funcție de vârsta pe care o avem preferințele în materie de cărți se schimbă și ele. Cel puțin asta ne arată o analiză recentă, făcută de cea mai mare librărie online de la noi.

Preferințele în materie de lectură variază în funcție de gusturile individuale ale fiecărei persoane, dar există anumite tipuri de cărți care pot fi mai populare în funcție de vârstă. Iată o listă generală a cărților preferate de oameni în diferite etape ale vieții:

Copii (0-12 ani): Cărți cu ilustrații și cărți de colorat, Povești pentru copii și basme populare, Cărți de aventuri și cărți de povestiri, Literatură pentru copii, cum ar fi „Alice în Țara Minunilor” sau „Micul Prinț”.

Adolescenți (13-19 ani): Serii de cărți fantasy, cum ar fi „Harry Potter” sau „Cronicile din Narnia”.

Cărți young adult și cărți cu teme adolescențiale, Cărți de aventuri și acțiune, Romane clasice pentru tineret, precum „Cei trei muschetari” sau „Jane Eyre”

Tineri adulți (20-35 ani): Romane contemporane și bestseller-uri, Cărți de ficțiune și non-ficțiune cu teme relevante pentru vârsta lor, Cărți de dezvoltare personală și cărți motivaționale, Cărți de ficțiune științifică și distopie.

Maturi (36-55 ani): Romane contemporane și clasice Thrillere și romane polițiste, Cărți de ficțiune istorică și cărți biografice, Literatură de ficțiune generală și romane de dragoste

Persoane în vârstă (peste 55 ani): Romane clasice și literatură clasică, Cărți de ficțiune istorică și cărți biografice, Cărți despre călătorii și aventuri,Cărți de dezvoltare personală și cărți motivaționale.

Acestea sunt doar câteva exemple generale, iar preferințele individuale pot varia foarte mult. Fiecare persoană are propriul său gust și interese specifice, astfel încât aceste recomandări nu sunt aplicabile în toate cazurile. Este important să explorezi diferite genuri și autori pentru a descoperi ce cărți te atrag cel mai mult, indiferent de vârstă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top