URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

CÂȚI CĂLĂRĂȘENI S-AU IMUNIZAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Situația vaccinării împotriva COVID-19, în județul Călărași, este următoarea:

În ultimele 24 de ore au fost administrate 243 doze de vaccin după cum urmează:

Doza 1 – 40

Doza 2 – 85

Doza 3 – 103

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) la nivel județean – 199269 din care:

Doza 1 – 101714

Doza 2 – 72826

Doza 3 – 24729

Nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face un apel către cetățeni de a respecta recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:1. Spitalul Județean de Urgență Călărași 2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară 3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași 4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași 5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița. Accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare și găsiții cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: – se reduce riscul de infectare;- se reduce riscul de transmitere a virusului;- se reduce considerabil riscul de spitalizare;- se reduce considerabil riscul de deces.

Vă reamintim, luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Sursa foto: unicef.org

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top