URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CÂTE FAMILII VOR BENEFICIA DE AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA


Odată cu apropierea sezonului rece, cetățenii comunei Grădiștea cu venituri reduse pot solicita ajutor pentru încălzire de la Primărie. Despre cine sunt beneficiarii și câți bani vor primi ne spune Vasile Matei, primarul comunei.

“ La o populație de aproximativ 4800 de locuitori, sunt mulți care au nevoie de ajutor. Conform legislației în vigoare, sunt în jur de 280 de familii apte pentru acest ajutor. Suma totală este de 284 mii lei. Sunt multe gospodării care au nevoie de ajutor doar că nu întocmesc criteriile. Aceștia nu trebuie să dețină mai mult de un autoturism, sa nu depășească 2000 mp terenul casei și nu în ultimul rând veniturile lunare să nu depășească 1400 lei/ lună de persoană”.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure. De asemenea se ține cont de bunurile deținute de familie/ persoana singură, cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului.
Titular al ajutorului – reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplineşte condițiile legale de acordare, și poate fi, după caz: proprietarul locuinței. succesorul de drept al acestuia, persoana care a înstrăinat locuința în baza unui contract cu clauza de întreținere sau cu rezerva dreptului de abitație/uzufruct, titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune al acesteia ori alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinței sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz.

Continue Reading
La Top