URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CÂT TIMP VOR MAI PURTA ELEVII MĂȘTI LA ȘCOALĂ? AFLĂ RĂSPUNSUL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII

Purtarea măștii la interior rămâne valabilă pentru elevi în contextul în care încă sunt 10.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, iar ridicarea acestei restricții, atât pentru copii cât și pentru alte categorii de persoane, nu este pe masă până când nu se va înregistra o scădere semnificativă a cazurilor, a reiterat vineri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la finalul conferinței de presă de la Guvern.

Întrebat dacă în pachetul de măsuri de relaxare va fi trecută și o prevedere ca elevii să nu mai fie nevoiți să poarte mască la cursuri, Rafila a răspuns: „Cât timp avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită, cred că putem să facem acest lucru nu numai cu elevii, ci și cu alte categorii de persoane în momentul în care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de circa 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic, asta înseamnă că există circulație, și e bine să avem o conduită responsabilă.

Datorită acestei conduite responsabile și a faptului că am decis, la nivelul Guvernului României, să menținem școlile deschise, am ajuns să trecem cu bine de acest val, numărul de copii care au ajuns să fie internați în spitale este redus, de asemenea și numărul de copii internați la secțiile de terapie intensivă.

Asta demonstrează că menținerea școlilor deschise a fost o măsură corectă, utilizarea măștii în interior a fost, de asemenea, o măsură corectă și o vom menține în mod evident până în momentul în care transmiterea aceasta comunitară se va reduce foarte mult.” Potrivit site-ului edupedu.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top