URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

AU FOST DESEMNAȚI CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI DE SCURT METRAJE CU TEME ANTICORUPȚIE #ETIC

Concursul de scurt metraje cu teme anticoruptie #ETIC (Elevii Transmit Integritatea cu Camera), un concurs local de film adresat elevilor de liceu, și-a desemnat câștigătorii. Premierea elevilor a avut loc în data de 27 mai a.c., în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași. La cea de-a patra ediție s-au înscris cinci licee din municipiul Călărași, cu 10 filme. Liceul Pedagogic “Ștefan Bănulescu” a reușit performanța de a se clasa atât pe primul loc, cât și pe al doilea, cu două filme diferite. Astfel, filmul de pe locul I se intitulează “Viața are prioritate”, iar cel de pe locul II, “Totul are un preț”. Pe locul III, s-a situat Liceul  Agricol “Sandu Aldea”, cu filmul “Interviul”. Fiecare elev câștigător de pe locurile I, II și III din concurs a primit câte o bicicletă, iar fiecare profesor al echipelor câștigătoare a primit câte o tabletă grafică. De asemenea, toți participanții la concurs au primit diplome și stick-uri de memorie. Valoarea totală a premiilor oferite de Primăria Municipiului Călărași este de 14.000 lei, cu TVA.

Competiția se află la a patra ediție și are drept scop conștientizarea tinerilor cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, prin implicarea activă în realizarea unor filme de scurtmetraj cu tematică anticorupție, folosind un telefon mobil.

Concursul ETIC este organizat în temeiul protocolului de colaborare încheiat între Primăria Municipiului Călărași și Direcția Generală Anticorupție, respectiv Serviciul Județean Anticorupție Călărași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și liceele din oraș.

Prezenți la eveniment au fost organizatorii concursului, respectiv reprezentantul Serviciului Județean Anticorupție Călărași, comisar de poliție Sorin George Vechiu, inspectorul școlar al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Elena Mihăilescu, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, consilierul de etică din cadrul Primăriei Călărași, Nelu Dobre, elevi și profesori ai liceelor implicate participante la competiție.

Redăm, în cele ce urmează, declarațiile organizatorilor:

“Datorită dumneavoastră, vorbim de o tradiție când sărbătorim Ziua Națională a Direcției Generale Anticorupție, pe 30 mai. Tradiția ar putea să dureze, în timp, datorită implicării Primăriei Municipiului Călărași, implicării ISJ. Fără dumneavoastră nu putem, și, în mod special, fără elevi. Prin elevi, trebuie să transmitem mesajul nostru anticorupție, mesajul nostru de integritate, pentru că ei îl vor transmite mai departe semenilor noștri, familiei și tuturor celor implicați în societate”, a declarat comisarul de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Călărași, Sorin George Vechiu.

“Suntem la a patra ediție a concursului. Am devenit parteneri atât cu Direcția Generală Anticorupție, cât și cu ISJ, prin implicarea dumneavoastră, a profesorilor și elevilor. Este clar că suntem pe drumul cel bun. Am gândit, de fiecare dată, să vă motivăm să faceți ceva mai bun. Este clar că avem nevoie să știți ce implică aceste acțiuni, pe care le facem împreună cu DGA. Este bine să nu fim corupți, iar prin filmulețele pe care voi le-ați făcut, prin munca voastră, prin implicarea voastră, ne demonstrați că vreți să faceți acest lucru, că vreți să fiți mai buni și voi sunteți viitorul nostru. Vă felicit pentru ceea ce faceți! Suntem parteneri, în continuare, și vă mulțumesc pentru implicarea de care dați dovadă, pentru că fără voi nu puteam să facem astăzi acest eveniment“, a precizat edilul Călărașiului, Marius Dulce.

“Deși această competiție nu se află la prima ediție, țin să îi felicit pe inițiatori, pe organizatori, respectiv Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Călărași și Primăria Municipiului Călărași, pentru că au avut inițiativa de a se adresa tinerilor din municipiul Călărași, cu o temă pe care, desigur, cu toții o considerăm extrem de importantă pentru o societate sănătoasă. De asemenea, doresc să felicit cadrele didactice care au reușit să mobilizeze elevii pentru a participa la o competiție atât de interesantă. (…) Felicitări, dragi elevi, indiferent de locul pe care l-ați obținut, în clasament, în cadrul acestui concurs”, a subliniat Elena Mihăilescu, inspector școlar în cadrul ISJ Călărași.

Câștigătorii:

Locul III-filmul “Interviul”, realizat de elevii din cadrul Liceului Agricol Sandu Aldea Călărași: Eana Andreea Denisa; Andrei Claudia Ionela; Stoica Emanoil; profesor îndrumător, Florea Monica Cristina;

Locul II – filmul “Totul are un preț”, realizat de elevii din cadrul Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” Călărași: Stoicescu Milena; Manole Iuliana Aida; Vlad Cosmin; profesor îndrumător, Ion Mihaela;

Locul I – filmul “Viața are prioritate”, realizat de elevii din cadrul Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” Călărași: Păsărică Andrei; Dinu Valentin; Stoian Alexandra; profesor îndrumător, Ion Mihaela.

 

Continue Reading
La Top