URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

CÂȘTIGĂ INFORMAȚII NOI CITIND GRATUIT

Toată lumea știe că cititul este important, dar v-ați întrebat vreodată de ce? Unul dintre cele mai importante motive pentru care citim cărți este pentru că acumulăm cunoștințe noi. Cărțile sunt o sursă bogată de informații. O carte nouă înseamnă cel puțin o informație nouă.

Simona Calciu, șef serviciu al Bibliotecii Județene Călărași, ne spune dacă cetățenii călărășeni aleg să își petreacă timpul liber citind.

“Nu mai sunt la fel de mulți cititori de când a explodat tehnologia, dar avem cititori pasionați și cititori de nevoie. Foarte mulți au ales să împrumute cărți și să citească acasă. Genurile cele mai iubite fiind literatura, beletristica, SF-urile, thrillerele, cărțile pentru adolescenți. Cei mai activi cititori sunt adolescenții, pentru că au mai mult timp liber, pe langă cititul din pasiune au și cititul obligatoriu din bibliografiile școlare. Pentru a împrumuta o carte este nevoie de cartea de identitate, proprie sau a unui părinte, și nu costă nimic.”

Studiile au arătat că 20 de minute de lectură pe săptămână te fac să te simți cu 20% mai mulțumit de viața ta, în vreme ce doar 6 minute de lectură reduc stresul cu 68%. Totodată, cititul de plăcere scade cu 28% riscul de depresie, iar 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top