URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CASH SAU CARD? AFLĂ CUM PREFERĂ CĂLĂRĂȘENII

Un nou proiect de lege încearcă eliminarea banilor cash din tranzacții. Acesta se află în circuitul parlamentar și este aprobat de Comisiile de Buget.

Acest lucru presupune faptul că salariile nu mai pot fi plătite cu bani cash, cu anumite excepții bine stabilite, iar comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul.

Proiectul de lege, care are ca scop incluziunea socială și oferirea unui control mai bun asupra tranzacțiilor.

Prin excepție, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit la art.4 lit.e) din Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare. Tot la excepții se pot încadra și categoriile de personal din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.

În ultimii ani, tehnologia a devenit foarte importantă în viața oamenilor. Datorită acestui lucru, cetățenii călărășeni preferă să achite cu cardul.

Plățile digitale au devenit tot mai populare în rândul românilor deoarece pot ține evidența zilnică a cheltuielilor prin intermediul cardului de debit.

Continue Reading
La Top