URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

CASA CORPULUI DIDACTIC CĂLĂRAȘI – EDUCAȚIA NONFORMALĂ

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED continuă promovarea modelelor de bune practici în educație, prin organizarea unei serii de evenimente dedicate importanței educației non-formale, în contextul unui curriculum centrat pe competențe-cheie.

“Astăzi este organizat în cadrul proiectului CRED, un mega-proiect al Ministerului Educației, un workshop care are ca subiect prezentarea activităților non-formale în activitatea noastră de zi cu zi. Avem inviați două ONG-uri de la București și cadre didactice din județul Călărași, inclusiv de la palatele și cluburile elevilor. De data aceasta vrem să aducem competențele din educația extrașcolară, non-formală în curricula națională, evenimentele în școli sunt multiple.” – a declarat, pentru Canal Sud, Mari-Elena Belciu, coordonator local formare CRED.


Astfel, 43 de noi ateliere se desfășoară, în perioada martie – mai 2023, la nivel național, sub titulatura „Educația non-formală: actori, practici, perspective”.


Workshop-urile CRED dedicate educației non-formale și bunelor practici în acest domeniu ajung la C.C.D. Călărași, în județul Călărași, în 26 aprilie, în intervalul orar 10.00-14.00, locația Liceului Danubius Călărași.

“Noi ca ONG în acest proiect vom implementa un proiect “Tabara” de lidership pentru mediu care are componente de educație non-formla și se desfășoară o dată pe an, de 13 ediții. Anul acesta va fi a 13-a ediție și încercăm să dezvoltăm lideri pe parte de protecția mediului și dezvoltare personală a tinerilor din întreaga țară. Azi voi reprezenta “Viitor Plus” și voi încera să vorbesc despre ce preocupări avem noi pe toate proiectele. ” – a declara, Lucia Cojocaru, reprezentant “Viitor Plus” asociația pentru dezvoltare durabilă.


Printre invitați au fost prezenți reprezentantul Ministerului Educației, domnul Liviu Dan, APT Fusion, președinte și membru fondator, doamna Carmen Marcu, Viitor Plus-asociația pentru dezvoltare durabilă, coordonator programul EcoProvocarea, doamna Lucia Cojocaru, evenimentul fiind coordonat și organizat de echipa de experți CRED de la nivel local.

“Pentru evenimentul de astăzi sunt invitată să suțin un atelier de educație non-formală în cadrul marelui proiect CRED, unde se adună aproximativ 25 de profesori să povestim despre metode și practici de predare interactive.” – a declarat, pentru Cana Sud, președinte și membru fondator APT Fusion, Carmen Marcu.


Experienţele de învăţare non-formală sunt considerate modalități complementare de formare a competenţelor cheie, iar proiectul CRED are o experiență pozitivă în implementarea acestui tip de activități în școli din medii defavorizate.
În spiritul împărtășirii bunelor practici din educație, aceste modele vor fi diseminate și prin intermediul workshop-urilor naționale CRED „Educația non-formală: actori, practici, perspective”.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top