URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂRȚI DESPRE EZOTERISM, PREZENTATE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ CĂLĂRAȘI

Biblioteca Județeană Călărași a găzduit, vineri, o prezentare a mai multor cărți spirituale. Lucrările au fost aduse în fața publicului de reprezentanții unui ONG din Chișinău.

Este o prezentare de carte. Îi avem ca invitați pe reprezentanții organizației Solaris, de la Chișinău. Niște cărți izoterice sunt aici în prim-plan. Domnii vă pot spune mai multe detalii. Avem invitați și de la școli, dar în general adulți din comunitate interesați de aspectele acestea spirituale ale vieții”, a declarat Simona Calciu, șef secție în cadrul Bibliotecii Județene Călărași.

Cărțile au fost scrise secolul trecut de Elena Roerich și învățătorul acesteia, Mahatma Moria.

Aceste cărți cuprind un spectru foarte larg de cunoștințe. Prezintă o sinteză a marilor filosofii, a științei și a tuturor religiilor. Aceste cărți fac parte din seria Agni Yoga, din cele 14 cărți Agni Yoga, dar asupra acestor cărți noi am lucrat și ele au fost traduse în limba română”, a declarat Victoria Tentiuc, reprezentanta ONG-ului Solaris.

Agni Yoga mai este numită și învățătura eticii vii și reprezintă, potrivit reprezentanților ONG-ului, o prezentare a spiritualității.

Ele sunt adresate tuturor oamenilor. Atât oamenilor care merg pe cale spirituală, cât și celorlalți. Pentru că aceste cărți ne învață cum să lucrăm cu gândul, cum să ne desăvârșim conștiința, să ne extindem”, a spus Cristina Pascari, o altă reprezentantă a ONG-ului.

În prezent, există mai multe organizații asemănătoare, care studiază învățătura eticii vii și o împărtășesc și celor interesați.

După ce noi am tradus cărțile, noi am decis să le ducem și în bibliotecile județene din România”, a menționat Vladimir Tentiuc, reprezentant al organizației din Chișinău.

Ar trebui să le citim pentru a ne aprofunda cunoștințele noastre, să cunoaștem mai mult, să ne lărgim conștiința noastră. Pentru că atunci când știi mai multe, știi cum să procedezi și astfel e mai ușor în viață”, a precizat Silvia Ion, reprezentantă a ONG-ului Solaris.

Între timp, Biblioteca Județeană Călărași se pregătește pentru organizarea altor evenimente. În săptămânile ce urmează, scriitoarea Ana Blandiana urmează să și lanseze o carte chiar la Călărași.

Vineri îl vom avea ca invitat pe domnul Ovidiu Scridon. Va fi un spectacol de folk și poezie. De asemenea, vom avea o lansare de carte. Pe data de 3 aprilie va fi prezentă doamna Ana Blandiana, tot cu o lansare de carte, și urmează și alte evenimente. Deocamdată, pentru următoarele două săptămâni, biblioteca noastră este foarte vie”, a declarat Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene Călărași.

Luna martie a fost luna femeii la Biblioteca Județeană Călărași, iar conducerea instituției a organizat mai multe evenimente dedicate doamnelor și domnișoarelor.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top