URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

AURA GIURCĂ, DIRECTORUL CRUCII ROȘII, FILIALA CĂLĂRAȘI, A FOST PREZENTĂ ÎN STUDIO-UL RADIO VOCES CAMPI

Caravana Sănătății din Călărași se află în a doua săptămână consecutivă, aducând cu ea o rază de speranță și îngrijire pentru comunitatea călărășeană. Această inițiativă mobilă, asemănătoare unui mini-spital pe roți, s-a dovedit a fi un succes remarcabil, cu un număr impresionant de peste 180 de pacienți care și-au găsit sprijin și soluții pentru problemele de sănătate.

Aura Giurcă, directorul Crucii Roșii, filiala Călărași, a fost prezentă în studio-ul Radio Voces Campi și ne-a oferit mai multe informații despre Caravana Sănătății:

Caravana de Sănătate a Crucii Roșii este un proiect scris împreună cu Crucea Roșie Franceză, pentru populația Ucraineană și pentru populația Română defavorizată. Sunt invitate la caravană persoane care nu își permit să meargă la medic sau nu au cum să se deplaseze. Caravana a fost dedicată persoanelor care au găzduit cetățenii ucraineni și care au dezvoltat proiecte cu aceștia.

Sunt 6 camioane de 3,5 tone care sunt amenajate în cabinete medicale. Prima cabină este amenajată special pentru analizele de sânge, se măsoară parametrii, iar cu rezultatul se merge la medicul generalist. O altă mașină este adaptabilă, pentru medicul pneumolog, cardiolog și pediatru.

Alte două rulote sunt amenajate special pentru ginecologie și pentru stomatologie pediatrică, iar cea mai mare dintre ele este rezervată pentru oftalmologie.

Până în prezent am avut în jur de 180 de pacienți și este coadă în permanență“, a declarat aceasta.

Echipa de profesioniști medicali și voluntari implicați în proiectul Caravanei Sănătății a depus eforturi susținute pentru a oferi îngrijiri medicale de calitate și pentru a ajuta comunitatea să identifice și să adreseze problemele de sănătate. Prin intermediul acestui proiect, oamenii au avut acces la consultații, investigații și tratamente, fără a fi nevoiți să se deplaseze pe distanțe mari.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top