URMĂREȘTE-NE

SPORT

CANOTORII CĂLĂRĂȘENI, PREZENȚI LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE LA IAȘI

Sportivii călărășeni sunt prezenți, în acest moment, la Iași, la Campionatul Național de Canotaj. Antrenorul secției de canotaj din cadrul Clubului Sportiv Municipal, Daniel Bănățeanu, ne-a declarat că 13 copii participă la competiție. Campionatul s-a amânat cu o zi, din cauză că delegația de juniori din Italia nu a putut ajunge la timp. Deși ambarcațiunile nu sunt unele tocmai bune, canotorii speră să obțină rezultate bune și la acest concurs, așa cum ne-au obișnuit. Un alt impediment în desfășurarea competiției sportive este debitul scăzut al apei, astfel că lungimea cursei se află sub semnul întrebării. După această întrecere sportivă, va avea loc și Cupa Federației Române de Canotaj.

“Ar fi trebuit să participe în jur de 19 sportivi la competiția de la Iași, însă, din cauza unor mici probleme, am restrâns numărul de participanți: sunt doar 13 copii. Am început cu stângul, pentru că delegația de juniori din Italia trebuia să apară noaptea trecută (n.r. 2 august a.c.), dar din cauza unor probleme organizatorice, avionul nu a mai decolat și se pare că se va amâna cu o zi competiția. Aici, la fel, vrem să obținem rezultate foarte bune. Iar oful meu, dintotdeauna, a fost lipsa ambarcațiunilor de top. Având în vedere că avem campioni mondiali și campioni europeni, nu pot să spun același lucru despre ambarcațiuni care sunt depășite moral și ne străduim să ne ridicăm la înălțimea rezultatelor și la aceste campionate naționale. Eu cred că bunul Dumnezeu ne va lumina pe toți, într-un final, și vom înțelege că acești copii, dincolo de faptul că ne aduc marea bucurie a rezultatelor lor, a muncii noastre (n.r. a antrenorilor) și aici mă refer la echipa echipa mea formată din Mădălina Buzdugan și, mai nou, Mădălina Cașu. Dincolo de aceste bucurii, făcute nu numai nouă, ci și clubului și clasei vocațional-sportive din care fac parte, de la Liceul Auto, eu zic că mângâie și bucură inimile și gândurile călărășenilor.

Sperăm să dezvoltăm și baza alături de acest nou proiect de port turistic și faleză.

Așa cum v-am obișnuit, aceste competiții de canotaj sunt grupate în câte două, pentru a fi un pic mai eficiente și din cauza lipsei de fonduri. Vor fi două competiții, una pentru desemnarea campionilor naționali și, imediat după această competiție, la trei zile distanță se va desfășura Cupa Federației Române de Canotaj care are ca scop definitivarea loturilor de juniori. Sunt competiții foarte importante, pentru că acum se fac primii pași pentru obținerea medaliilor internaționale. Mai avem un mare impediment: din cauza secetei, lacul scade zilnic, cam cu un centimetru pe zi, și este pusă în pericol această competiție, din cauza debitului scăzut de apă și, din nou, e cu semn de întrebare lungimea cursei, pentru a nu se pune în pericol siguranța copiilor”, a precizat Daniel Bănățeanu.

Foto principal: Facebook/Federația Română de Canotaj

Continue Reading
La Top