URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CÂND VOR FI ALIMENTATE CARDURILE “SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”

Prima lună a verii vine la pachet cu o veste bună pentru beneficiarii cardurilor sociale Sprijin pentru România. Guvernul va acorda persoanelor eligibile o nouă tranșă de bani. Ministrul Investițiilor și fondurilor Europene a precizat data la care tichetele vor fi încărcate.

Valabilitatea tichetelor este de 12 luni, iar cardul poate fi utilizat doar și numai de beneficiar, cu mici excepții care pot fi admise doar în cazurile în care beneficiarii suferă de un handicap locomotor, dar chiar și în aceste condiții persoana desemnată trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate a beneficiarului de drept.Când va intra cea de-a treia tranșă „Sprijin pentru România”Spre deosebire de anul trecut, în cursul acestui an românii din categoria persoanelor vulnerabile vor primi șase tranșe a câte 250 de lei, odată la două luni. Tichetele pot fi utilizate doar pentru procurarea alimentelor de bază sau a meselor calde.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a încărcat ultima oară cardurile Sprijin pentru România în luna aprilie în perioada 10-13 aprilie chiar înainte de Paștele Ortodox. Autoritățile au precizat că voucherele vor fi alimentate pe 15 iunie.

Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea își găsesc răspunsul în materialul de mai jos.Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat şi ultimele 50.000 de carduri unde eram restanţi, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie de 750 de lei.

Peste 2,4 milioane de români beneficiază de voucherele Sprijin pentru România. Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a precizat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Cei mai mulți beneficiari ai programului „Sprijin pentru România” se regăsesc în București, peste 122.000 de persoane în timp ce în Suceava se află aproximativ 91.000 de persoane eligibile, iar în Dolj numărul acestora este de circa 90.000.

La nivel național sunt peste 2,4 milioane de români înscriși în program și care beneficiază de condițiile programului.

Sursa: infoactual.ro

Continue Reading
La Top