URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CÂND ÎNCEP LUCRĂRILE PROIECTULUI POIM AL ECOAQUA

Directorul general al SC Ecoaqua SA Călărași, Eduard Grama, a declarat, astăzi, 4 august 2022, în cadrul unei conferințe de presă, că o parte din lucrările celui mai mare proiect de extindere a infrastructurii de apă și canal, din județul Călărași, finanțat prin POIM, vor începe anul următor, în perioada martie-aprilie, iar spre sfârșitul anului 2023 vor debuta și celelalte. El a mai afirmat că este nevoie de acest proiect, deoarece în Călărași infrastructura de apă-canal este realizată în urmă cu 30-40 de ani, aceasta nefiind înlocuită până în prezent, lucru care afectează, în mod direct, consumatorii.

“A fost o provocare momentul în care împreună cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, am hotărât că trebuie să ajung la operatorul de apă și canal. Nu îmi erau străine lucrurile vizavi de acest operator, pentru că din 2019 am fost președintele Adunării Generale a Acționarilor, iar ulterior am fost președintele Consiliului de Administrație. A început o luptă contracronometru pentru semnarea acestui proiect, deoarece dacă depășeam anul acesta, ar fi fost încă un an, adică în 2024 ar fi urmat să semnăm acest contract prin Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă și, în 3 luni de zile, am reușit, din cele 15 județe, care erau în lista de așteptare, Călărașiul fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract în faza a doua a POIM-ului, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare și cred că ne vom apropia de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în județul Călărași, în peste 90 de localități aferente celor două județe: Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în 2023, în martie-aprilie, iar spre sfârșitul anului 2023, sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări. E nevoie de acest proiect, pentru că o problemă reală a infrastructurii de apă, și vă ofer un exemplu aici, pentru că avem o problemă de ieri, pe strada Belșugului, o avarie cu care ne luptăm de 2 zile, din cauză că infrastructura este realizată în urmă cu 30 de ani-40 de ani, infrastructură care nu a  fost înlocuită și care afectează, în mod direct, consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară”, a menționat Eduard Grama.

Sursa citată a mai precizat că nu există probleme cu alimentarea cu apa, la nivelul municipiului și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametri normali. De asemenea, operatorul de apă și canal așteaptă buletinele de analize ale clor cinci puțuri forate, aflate în vecinătatea fostului Combinat Siderurgic, care ar putea asigura o sursă alternativă de apă pentru municipiu.

“Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă, la nivelul municipiului Călărași și al județului Călărași. Uzina funcționează în parametri normali și, în paralel, așteptăm circa o săptămână să obținem buletinele de analize la puțurile forate, de la intrarea în municipiul Călărași, puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii municipiului Călărași și eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul Ecoaqua, oamenii de la laborator, care cunosc fenomenul și sunt convins că vom avea, în continuare, o apă bună și cristalină în municipiul Călărași”, a conchis conducerea Ecoaqua.

Continue Reading
La Top