URMĂREȘTE-NE

SPORT

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE BASEBALL5 ÎN PREMIERĂ LA CĂLĂRAȘI

Astăzi 04 martie 2023, s-a desfășurat la Călărași primul turneu al Campionatului Național de Baseball5 la categoriile de Juniori 1 și Seniori. Competiția a fost organizată de Federația Română de Baseball și Softball în colaborare cu CSS Călărași și echipa CSLeaders Călărași.

În acest moment municipiul Călărași este reprezentat cu mândrie de către echipa de baseball care activează la CSS Călărași, aflându-se pe un onorabil loc 14 mondial.

Un merit aparte pentru această performanță o are antrenorul Ion Bălan. Împreună cu CSS Călărași și CS Leaders a reușit să facă cunoscut municipiul Călărași, totodată prin munca și efortul depus aceștia au fost ocupanții primelor locuri la toate competițiile la care au participat.

Este primul Campionat Național de Baseball5 organizat în Romania. Începem cu două categorii de vârstă, juniori mari (16-18 ani) și seniori. La seniori avem o atmosferă mai deosebită deoarece sunt și fete, baseball-ul 5 se joacă și cu fete, din păcate noi nu am mai avut Softball în România în ultimii ani. Este prima ediție, sper să fie ok”,a punctat Ion Bălan, antrenorul CSS Călărași.

Edilul municipiului Călărași,Marius Dulce, prezent la festivitatea de deschidere a campionatului a punctat faptul că municipalitatea și autoritățile locale și județene vor căuta soluții pentru a oferi acestor tineri posibilitatea de a se antrena pe un teren demn de calitățile pe care le au.

” În sala de sport a Școlii Tudor Vladimirescu se desfășoară primul turneu al Campionatului Național de Baseball 5, organizat de Federația Română de Baseball și Softball, în colaborare cu CSS Călărași și CS Leaders. Competiția este rezervată Juniorilor I (16-18 ani) și Seniorilor. Un merit aparte îl are prof. Nelu Bălan, de numele căruia se leagă și performanțele înregistrate de baseball-ul călărășean din ultimii ani. Și pe această cale îl felicit pentru întreaga muncă depusă! Vom incerca să fim alături de acești tineri și vom încerca să le fim alături cât mai mult. Deși aceștia nu dispun de un teren de antrenament întotdeauna au reușit să facă performanță. De aceea depunem toate eforturile pentru a le îndeplini dorința cea mare de a construi un teren pentru baseball, un teren necesar pentru o bună desfășurare a antrenamentului“, a declarat Marius Dulce pentru Canal Sud.

Prezent la această competiție a fost și Cristian Manea, președintele Federației De Baseball și Softball a României care a precizat faptul că a ales municipiul Călărași să fie pentru prima dată gazdă a Campionatului Național Baseball5 deoarece cluburile CSS Călărași și Leaders Călărași au reușit să obțină performanță de fiecare dată.

Este prima echipă care a constituit Federația Română de Baseball și Softball și domnul Alexandru Vasilache a fost unul dintre pionierii Federației Române de Baseball și Softball, cel care de fapt a adus baseball-ul în Călărași, acum avem baseball 5 la Călărași avem un turneu la Călărași. Trebuie să spun că Baseball5 este o disciplină sportivă destul de recent înființată în cadrul Federației Internaționale de Baseball și Softball drept pentru care acum este la Călărași”, a declarat pentru Canal Sud, Cristian Manea președintele Federației Române de Baseball și Softball.

Ce reprezintă acest sport?

Baseball5 este un joc refugiu jucat la nivel internațional, cu multe dintre aceleași reguli ca baseball și softball.

Baseball5 sau B5 este o versiune urbană a jocurilor clasice de baseball și softball. Este o versiune stradală de cinci la cinci, cinci reprize, care poate fi jucată oriunde. Este o disciplină rapidă, tânără și dinamică, care urmează aceleași principii fondatoare ale disciplinelor sale părinte.

Continue Reading
La Top