URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

INSPECTORII ITM VOR EFECTUA CONTROALE ÎN STAȚIILE GPL

În perioada 28 august 2023 – 8 septembrie 2023 se lansează Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale privind contractele individuale de muncă și pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății lucrătorilor. Această inițiativă are ca scop monitorizarea angajatorilor care se ocupă de depozitarea și comercializarea carburanților auto tip GPL, conform codului CAEN 4671, precum și comerțul cu amănuntul al carburanților pentru vehicule în magazine specializate, codul CAEN 4730.

Obiectivele campaniei sunt bine conturate:

  • Identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care guvernează relațiile de muncă și aplicarea măsurilor necesare pentru a-i determina să respecte legislația în vigoare.
  • Remedierea neconformităților constatate prin intermediul măsurilor obligatorii și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.
  • Sensibilizarea angajatorilor și a lucrătorilor cu privire la importanța respectării legilor privind relațiile de muncă și, de asemenea, cu privire la necesitatea asigurării siguranței și sănătății la locul de muncă.
  • Abordarea și eliminarea neconformităților în ceea ce privește securitatea și sănătatea la locul de muncă în rândul angajatorilor care operează în domeniile de activitate vizate de această campanie.


Această campanie reprezintă un efort concentrat pentru protejarea drepturilor lucrătorilor și asigurarea unui mediu de muncă sigur și sănătos în sectoarele menționate. Prin aplicarea strictă a legilor și măsurilor corective acolo unde este necesar, autoritățile își propun să promoveze un climat de muncă mai responsabil și mai sigur în aceste domenii.

Continue Reading
La Top