URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CAMPANIA DE PLANTARE A ARBORILOR ORNAMENTALI, FINALIZATĂ DE PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI

Primăria Municipiului Călărași a finalizat campania de plantare a arborilor ornamentali în parcuri. La data de 10 aprilie a.c., în Parcul Central, au fost plantaţi 10 puieţi de stejar roşu, 11 meri ornamentali şi şapte arbori de lalea. Potrivit edilului Marius Dulce, aceştia sunt puieţi tineri, de talie mare, viguroşi, cu ridicat potenţial estetic şi viabilitate crescută. În campania de toamnă, în acest parc au mai fost plantaţi 57 de tei, 21 de platani şi 12 paltini.

Chiar dacă au fost tăiați anumiți copaci care erau depășiți fiziologic și care prezentau un pericol ridicat în caz de intemperii, după cum susține conducerea instituției, s-au plantat sute de pomi, ținându-se cont de regulile de estetică urbană.

Vă reamintim că, din toamna anului trecut, până în prezent, au fost tăiați 102 arbori care reprezentau un pericol pentru cetățeni. În cazul tuturor arborilor tăiați, primarul Dulce spune că au existat toate avizele și documentațiile prevăzute de lege. În aceeași perioadă, s-au plantat 471 de arbori și 2.683 de arbuști. Tot primarul transmite cetățenilor că lucrările durabile nu se fac peste noapte, ci se clădesc în timp, cu răbdare, responsabilitate și implicare.

Primăria Municipiului Călăraşi va continua campania de întinerire a materialului dendrologic în fiecare an.

Continue Reading
La Top