URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CAMIONUL CU SĂNĂTATE – PESTE 100 DE CETĂȚENI AU BENEFICIAT DE SERVICII MEDICALE GRATUITE ÎN COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU

Duminică, 14 aprilie a.c., Camionul cu sănătate, proiect lansat de Consiliul Județean Călărași, a poposit în comuna Alexandru Odobescu. Proiectul inovator își propune oferirea unor servicii medicale gratuite persoanelor din comunele călărășene care, din diferite motive, nu pot ajunge în unitățile specializate din municipiu pentru un control de rutină.

De această dată, cei aproximativ 100 de pacienți din comună au beneficiat și de un control oftalmologic, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, stabilind necesitatea creării unei colaborări cu mediul privat pentru ca cetățenii să aibă acces la cât mai multe servicii medicale de calitate.

“În această dimineață, puteți vedea Camionul cu sănătate în comuna Alexandru Odobescu. Este o comună cu încurcătură specială pentru mine. De aici provin bunicii mei și tocmai am discutat cu două doamne de vârstă apropiată cu cea pe care ar fi trebuit să o aibă bunica ea. M-a șocat faptul că aceste două doamne nu au fost niciodată la medic. Această inițiativă vine exact în sprijinul acestor tip de oameni. Știm foarte clar că în mediul rural ne confruntăm cu o lipsă a cadrelor medicale specializate, iar caravana își propune diminuarea acestor nevoi”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.

Costurile privind realizarea camionului propriu zis, precum și celelalte cheltuieli legate de proiect se ridică la 30 de mii de euro, sumă suportată integral de bugetul Consiliului Județean Călărași.

Cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” sunt implicate profund în cadrul proiectului, acestea asigurând buna desfășurare a actului medical. Mai mult, conducerea Consiliului Județean Călărași caută modalități pentru ca voluntarii să fie recompensați.

Alături de Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, a fost și Valter Dragnea, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Alexandru Odobescu.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top