URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

CĂLĂRAȘIUL, DIN NOU LA VAMA ISACCEA. SENATORUL CIONOIU: AICI E LOCUL UNDE BUNĂTATEA ROMÂNILOR AȘTEAPTĂ COPIII REFUGIAȚILOR

Senatorul Nicușor Cionoiu, administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, subprefectul Eugen Ilie și o echipă de tineri călărășeni au ajuns, din nou, la Vama Isaccea.

“După prima vizită am reușit să ajutăm tabăra amenajată aici cu tot ce avea nevoie. A fost organizat un spectacol umanitar, iar banii strânși au mers către Crucea Roșie Călărași pentru achiziționarea produselor și materialelor medicale prioritare. Aici nu poți ajunge cu pachete personale, totul se centralizează și se monitorizează prin voluntarii Crucii Roșii, un lucru bun pentru ca ajutoarele să ajungă acolo unde trebuie și să nu se piardă pe drum. Mulțumesc sponsorilor și oamenilor de bine care ne ajută în această campanie umanitară”, a declarat senatorul Cionoiu.

“Mă întorc ori de câte ori am ocazia la Isaccea, țin legătura în permanență cu Adrian Ghioca, voluntarul din Călărași, prezent în tabăra refugiaților. El mă anunță de ce este stringentă nevoie și cu ce mai putem ajuta oamenii care trec pe jos granița. Nu vreau ca această inițiativă să rămână fără finalitate, iar aceasta este capacitatea noastră de a ne implica, de a fi oameni și de a simți umanitatea prin toți porii”, precizează Eduard Grama, cel care a avut ideea înființării și liniei telefonice pentru suportul consultațiilor juridice.

Călărășenii au oferit mamelor, prin Adrian Ghioca, biberoane pentru copii, dulciuri și gogoși calde de la Călărași, restul ajutoarelor fiind încarcate în tirul Crucii Roșii și reprezintă echipamente medicale care vor ajunge peste graniță, la ucrainenii care au rămas să apere țara.

Subprefectul județului Călărași Eugen Ilie consideră că vizitele la Isaccea reprezintă implicarea reală a autorităților și a oamenilor care vor să dea o mână de ajutor.

La ora aceasta, prin punctul de trecere de la Isaccea trec 1.500 de refugiați, față de 4.500 de oameni cât erau înregistrați acum două săptămâni.

Continue Reading
La Top