URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI/UN NOU PROGRAM DE LUCRU LA PAȘAPOARTE

Instituția Prefectului–Județul Călărași informează că, de la 1 aprilie 2022, programul de lucru al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte a suferit unele modificări. Programul acestui serviciu este de luni până vineri, între orele 8:30-16:30.

Pentru a efectua o programare online trebuie urmate etapele aferente, așa cum sunt descrise pe site-ul https://www.epasapoarte.ro, rubrica INSTRUCȚIUNI, iar finalizarea programării se realizează prin selectarea câmpului REZERVĂ, care va transmite la adresa de email indicată un mesaj de confirmare a programării. Neconfirmarea programării în termen de două ore duce la anularea acesteia.

Instituția Prefectului adresează rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie sau care au obținut deja acest document, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului „Anulează programare” din e-mailul de confirmare.  De asemenea, cererile de eliberare a pașapoartelor se pot depune la orice serviciu public comunitar de pașapoarte, indiferent de locul de domiciliu al solicitanților.

Termenul  de soluționare a cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice depuse la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în cazul persoanelor care au solicitat ridicarea documentului de călătorie din țară, este de 5 zile lucrătoare, deși termenul legal este de 15 zile lucrătoare.

Cetățenii au posibilitatea de a verifica singuri, în timp real, etapele de soluționare a cererilor de pașapoarte simple electronice, precum și momentul în care pașaportul simplu electronic poate fi ridicat de la ghișeu, prin accesarea link-ului disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secțiunea Status pașaport, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum şi pe site-urile instituţiilor prefectului, având ca şi criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP şi data depunerii cererii.

În scopul evitării supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte și pentru eliminarea timpilor de așteptare la ghișee, recomandăm cetățenilor să opteze, în momentul depunerii cererilor de pașapoarte, pentru transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/reședință din țară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curierat rapid al Poștei Române (tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 lei cu TVA inclus, iar plata se realizează la momentul livrării documentului de călătorie).

Continue Reading
La Top