URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: TRICOLORUL, SFINȚIT PENTRU ZIUA DRAPELULUI. AFLĂ UNDE A FOST DEPUS DE JANDARMI

Anual, Ziua Drapelului Național este marcată în România pe 26 iunie. În anul 1998 a avut loc proclamarea acestei zile prin promulgarea Legii nr. 96 din 20 mai 1998.

Culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, sunt aceleași de la Revoluția Română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea/saturarea culorilor diferă.

Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

La nivelul județului Călărași, autoritățile județene, sprijinite de jandarmii călărășeni au coborât drapelul României de pe catargul din fața Consiliului Județean Călărași și a Primăriei Municipiului.

Tricolorul a fost depus, pentru sfințire, în Catedrala Sfântul Nicolae, urmând ca mâine, să fie ridicat, din nou, pentru festivitatea dedicată celor trei culori.

Festivitățile de la Călărași prilejuite de Ziua Drapelului vor începe la ora 10:00 pe esplanada din Centrul Vechi al municipiului.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top