URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI/START ÎNSCRIERI LA ATELIERELE LABORATORULUI CU TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași dă startul înscrierilor pentru atelierele de lucru în Laboratorul Smart.  

SmartLab Călărași este un proiect inițiat de Consiliul Județean Călărași, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate și derulat de Biblioteca Județeană Călărași.

Echipamentele din SmartLab (laptop-uri, creioane 3D, imprimante 3D, scannere 3D, roboți educaționali, ochelari VR, tabla interactivă și  kituri Arduino) vor ajuta elevii să ȋnțeleagă mai bine noțiunile ȋnvățate la școală, le vor stimula creativitatea și le vor dezvolta competențele digitale.

Începând cu data de  5 ianuarie 2022, cadrele didactice interesate să desfășoare activități educative la diverse discipline (fizică, biologie, geografie, artă, chimie etc.) în Laboratorul Smart, sunt invitate pentru o sesiune de informare, prezentare a echipamentelor din dotare și programare la bibliotecă.

Totodată, la bibliotecă, se vor forma 2 grupe de lucru, fiecare grupă va fi formată din maxim 10 persoane, cu vârstele între 10-14 ani. Acestea urmează să ia parte din luna ianuarie la experiențe noi cu ajutorul echipamentelor din dotare:

1. Curs de inițiere în Grafică și printare 3D – cursul durează 6 săptămâni și se va desfășura în zilele de marți, între orele 15:00 – 17:00.

2. Curs de inițiere în Robotică –  cursul durează 6 săptămâni și se va desfășura în zilele de  joi, între orele 15:00 – 17:00.

 După formarea grupelor, cei înscriși vor fi contactați pentru confirmarea participării. Grupele de lucru se vor forma pe baza înscrierilor prealabile.

Sesiunile de lucru vor avea loc conform  planificărilor realizate, cu cadrele didactice pentru clasele implicate sau la nivelul grupelor formate,  respectând măsurile de prevenire a pandemiei actuale.

Persoanele interesate sunt așteptate la sediul bibliotecii sau la telefon 0242/316.757, pentru programări la cursuri sau rezervarea laboratorului în cazul cadrelor didactice.

Continue Reading
La Top