URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAŞI/RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI LOCUINŢELOR, DUPĂ O LUNĂ DE AUTORECENZARE

Etapa de autorecenzare a început în data de 14 martie 2022. Timp de două luni, persoanele care au reşedinţa obişnuită pe teritoriul României, adică locuiesc în mod obişnuit în România, pot completa singuri sau ajutaţi de un recenzor ARA formularul pentru recenzare.

După o lună de la începerea autorecenzării, la nivelul judeţului Călăraşi s-au completat 52.833 chestionare, reprezentând 1,5% din numărul chestionarelor completate la nivel naţional. Având în vedere că populaţia judeţului reprezintă 1,4% din populaţia ţintă la nivel naţional, putem spune că se păstrează proporţia.

După metoda folosită, 80,8% din chestionare au fost completate cu asistenţa unui recenzor ARA şi 19,2% pe cont propriu, direct de către populaţie.

Din numărul total de chestionare completate la nivelul judeţului, 32,5% au fost completate în mediul urban (17.171 chestionare) şi 67,5% în mediul rural (35.662 chestionare).

Situaţia în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Călăraşi într-un total de 8730 chestionare, urmat de municipiul Olteniţa cu 5036 chestionare, oraşul Fundulea cu 1554 chestionare, oraşul Lehliu Gară cu 1005 chestionare şi oraşul Budeşti cu 846 chestionare completate.

În ceea ce priveşte mediul rural, primele cinci comune ierarhizate după numărul de chestionare completate sunt: Borcea cu un total de 2652 chestionare, Modelu cu 2487 chestionare, Mânăstirea cu 1764 chestionare, Roseţi cu 1664 chestionare şi Cuza Vodă cu 1498 chestionare completate.

Numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate şi nici cu numărul de persoanţ recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuinţele secundare.

Dorim să le reamintim cetăţenilor că perioada de autorecenzare şi autorecenzare asistată continuă până în data de 15 mai 2022 şi îi îndemnăm să utilizeze în continuare, în număr cât mai mare, această metodă de colectare a datelor.

Situația zilnică a autorecenzării pe judeţe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare/.

Lista locaţiilor, precum şi programul de funcţionare a centrelor de autorecenzare asistată din  localităţile judeţului Călăraşi este disponibilă pe site-ul Direcţiei Regionale de Statistică Călărași, la adresa https://calarasi.insse.ro/recensamantul-populatiei-si-locuintelor-2021/.

Pentru informaţi detaliate privind desfăşurarea RPL2021 vă rugăm să consultaţi https://www.recensamantromania.ro/ (site pe care se găseşte PLATFORMA DE AUTORECENZARE).

Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Continue Reading
La Top