URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

CĂLĂRAȘI: PROIECT DE SCREENING PENTRU CANCERUL DE COL UTERIN

Săptămâna aceasta, la Consiliul Județean Călărași, a fost semnat protocolul pentru sprijinirea proiectului “Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce – SCCUT”, Cod SMIS 136812, finanțat în cadrul Proiectului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul urmărește îmbunătațirea stării de sănătate a populației prin derularea unui program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.001 persoane din regiunea Sud-Muntenia.

În cele 7 judete ale regiunii echipa de proiect va identifica paciente provenind în special din grupuri vulnerabile, trimiterea acestora la medicul specialist, precum și oferirea de servicii de sprijin pentru persoanele diagnosticate în procesul de screening.

Totodată, se asigură servicii si mijloace de suport care să crească accesul la servicii medicale specializate și tratament, inclusiv peer-to-peer suport, consiliere psihologică, asistenta socială, prin reevaluarea periodică a pacientilor și elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma screeningului.

Proiectul de screening medical se va încheia la data de 30 noiembrie 2023 și este derulat de Consiliul Județean Călărași în colaborare cu Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Sursa foto: newss.ro

Continue Reading
La Top