URMĂREȘTE-NE
Registrul Auto Român

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: PESTE 40 DE ȘOFERI AU FOST DEPISTAȚI CU ITP-UL FALS, EXPIRAT SAU ANULAT, ÎN PRIMELE ȘASE LUNI ALE ANULUI 2023

În primele șase luni ale anului 2023, Registrul Auto Român (RAR) a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme, se arată într-un comunicat al RAR.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%), la emisiile poluante (22,1%), la punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%), la vizibilitate (12,81%), precum și la șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la 2.820 de vehicule dintre cele controlate. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident”, transmit reprezentanții RAR.

De asemenea, aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate aveau ITP-ul fals, expirat sau anulat.

În această ordine de idei, în primele șase luni ale anului 2023 au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.

SITUAȚIA DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În județul Călărași au fost verificate, în aceeași perioadă, 665 de vehicule. Dintre acestea, 61,21% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 110 (16,54%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,28% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,35% aveau probleme legate de identificare și 6,62% (peste 40 de cazuri) aveau ITP fals, expirat sau anulat.

De asemenea, în județul Călărași au fost aplicate 385 de amenzi contravenționale și au fost retrase 372 de certificate de înmatriculare.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, mai transmit reprezentanții RAR.

FOTO: Facebook Registrul Auto Român

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top