URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: GARDA DE MEDIU CONTINUĂ ACȚIUNILE DE INSPECȚIE ȘI CONTROL LA OPERATORII ECONOMICI

Reprezentanții centrelor de colectare a deșeurilor reciclabile din plastic și metal, aflat în municipiul Oltenița întâmpină echipele de comisari din cadrul Comisariatului Județean (CJ) Călărași al Gărzii Naționale de Mediu venite în control cu scuze pentru că nu au știut că le trebuie autorizație de mediu pentru materialele stânse de ei.

„Vă rog să ne iertați! N-am știut că trebuie autorizație de mediu. Noi am strâns aici rablele din oraș, ca să le luăm de pe străzi”.

Astfel Garda de Mediu Călărași vine cu următoarele precizări pe o pagină de socializare:

„Așa ne-au întâmpinat, azi, reprezentanții unui centru de colectare a deșeurilor reciclabile din plastic și metal, aflat în municipiul Oltenița, care avea curtea plină de vehicule scoase din uz (VSU), fără a deține autorizație de mediu pentru această activitate.

Cu „scuze” am fost primiți , însă cam peste tot unde lucrurile nu au fost în regulă, dar cum scuzele nu scutesc pe nimeni de respectarea legislației, echipele de comisari din cadrul Comisariatului Județean (CJ) Călărași al Gărzii Naționale de Mediu, însoțite de reprezentați ai Jandarmeriei Române au sancționat neregulile și au stabilit măsuri pentru conformare și respectarea legislației de mediu în vigoare, funcție de fiecare caz în parte”.

Totodată Marian Borondel, comisar șef CJ Călărași anunță faptul că acțiunile vor continua deoarece există multe nereguli și ilegalități în acest domeniu.

”Continuăm acțiunile de inspecție și control inopinate la operatorii economici aflați pe raza municipiului Oltenița care desfășoară activități de colectare a deșeurilor metalice și dezmembrări vehicule scoase din uz, pentru că încă există multe nereguli în acest domeniu, iar ilegalitățile de aici stau la baza problemelor de poluare cauzate de arderi ilegale. Pentru neconformitățile constatate, azi, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale principale, în valoare de 115.000 de lei și o sancțiune complementară de suspendare a activității de colectare VSU”, declară Marian Borondel, comisar șef CJ Călărași.

Continue Reading
La Top