URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

CĂLĂRAȘI/CÂTE DOZE DE VACCIN ANTI-COVID AU FOST ADMINISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Prefectura Călărași precizează că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost administrate 204 doze de vaccin antiCovid, după cum urmează: doza 1-28; doza 2-55; doza 3-121.

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare), la nivel județean, este de 199.648, din care: doza 1-101.793; doza 2-72.914; doza 3-24.941.

Nu au fost raportate reacții adverse severe, potrivit Instituției Prefectului.

Vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului-Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

Cetățenii care doresc să se vaccineze, o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

  • Spitalul Județean de Urgență Călărași;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Lehliu-Gară;
  • Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Școala 11 Călărași-Relocat pe strada Grivița, nr. 985;
  • Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești;
  • Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

Accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare pentru a găsi cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Instituția Prefectului-Județul Călărași vă reamintește să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați, pentru recomandări și alte informații, linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. (Georgiana ȘERBAN)

Sursa foto: www.houstonmethodist.org

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top