URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: ASTĂZI ÎNCEPE TESTAREA ANTI-COVID A ELEVILOR

Testele rapide au ajuns în acest weekend în depozitele Inspectoratului Școlar Județean Călarași. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau câte două și au fost distribuite școlilor în data de 25 ianuarie. Inspectorul școlar general, prof. Roxana Pațurcă ne-a prezentat situația vaccinării elevilor dar și a personalului didactic și nedidactic precizând și câți elevi sunt în acest moment în cursuri online.

„Pentru Călărași, dacă mă întrebați, de la începutul pandemiei au fost distribuite peste 350.000 de teste. Acum, ținând cont că se apropie și perioada examenelor se merge în ritm alert. Noi, din rezerva ISU, am ridicat săptămâna aceasta 145.200 de teste, pe care tot ieri le-am distribuit către fiecare unitate școlară. Ce înseamnă aceste 145.000 de teste. Necesarul pentru trei testări. Ținând cont că săptămâna aceasta a fost mai scurtă, astăzi vor avea prima testare, urmând ca celelelte două să se desfășoare, în zilele de 31, însemnând luni, și joi, 4 februarie. Ceea ce înseamnă că pentru săptămâna aceasta și cealaltă, județul Călărași este acoperit din punct de vedere al testelor antigen. Testele sunt destinate atât elevilor cât și pentru personalul didactic și nedidactic. Procentul de vaccinare în județul Călărași în zona de învățământ este de 76,09%.

După ultima raportare pe care am avut-o vă pot spune că avem un număr de 13 clase care învață online, asta înseamnă un număr de 263 de elevi, din totalul de 38.800”, precizează pentru Canal SUD inspector școlar general Roxana Natalia Pațurcă.

Continue Reading
La Top